Naslovna VESTI PSI 6 NEDELJA MUKE! – Veterinari ipak uspeli da spasu život psa Popija.

6 NEDELJA MUKE! – Veterinari ipak uspeli da spasu život psa Popija.

0
6 nedelja muke

Ponekad vlasnici na vreme primete čudno ponašanje ljubimca, ali prođe dosta vremena pre nego što se utvrdi uzrok. Upravo je utvrđivanje uzroka prvi i najvažniji korak ka uspešnom rešavnju problema. Pas Popi je preživeo 6 nedelja muke pre nego što su veterinari utvrdili šta je problem.

6 nedelja muke

Amanda Kolman je veoma brzo reagovala kada je primetila da se njen ljubimac, trogodišnji labrador Popi čudno ponaša. Prvi znaci su bili čudno grčenje tokom šetnji, a kada se pojavila krv posle kašljanja, Amanda nije oklevala. Popi je odveden kod veterinara.

Pročitajte i ovo: NE NAPUŠTAM! – Da li možemo i mi ovako?

Veterinari su započeli lečenje koje je trebalo da zaustavi krvarenje ali nisu primetili nikakvo strano telo koje obično izaziva ovakve simptome. Uprkos čestim posetama veterinarima, Popi se i dalje čudno ponašao. Urađeno je više rendgenskih snimaka i veterinari nisu ništa ustanovili.

6 nedelja muke

Najzad, posle gotovo 6 nedelja, Amanda je Popija odvela na pregled kod jednog specijaliste veterinarske medicine koji je najzad utvrdio o čemu se radi. U Popijevom grlu se nalazilo parče drvenog štapa dugačko 10 centimetara! Veterinar je bio šokiran i iznenađen. Predložio je hitnu hiruršku intervenciju. „U početku smo bili zapanjeni što je Popi šetala sa ovim štapom koji je još uvek unutra, a da niko nije bio svestan. Bilo mi je toliko laknulo što je nešto pronađeno i Popi je mogla odmah na operaciju“, rekla je Amanda.

Pročitajte i ovo: HEROJ U NESREĆI! – Pronašao čoveka satima zaglavljenog u stenama!

6 nedelja muke

Međutim, to nije bio kraj muka ovog labradora. Pošto je uklonjeno drvo, na kontrolama je primećeno da puno balavi, a Amanda je prijavila da je Popi potištena i letargična. Ponovo se pojavio otok na vilici i grlu i veterinari su utvrdili da se pojavila sijaladenoza, tj. oticanje pljuvačnih žlezda. Pretpostavlja se da je to bila posledica dugotrajnog prisustva drveta u grlu. Posle samo dva dana odgovarajuće terapije, otok se povukao i Popi je ponovo živnula.

6 nedelja muke

Ovakvi slučajevi su retki, slažu se veterinari. Nažalost, rendgen aparati teško registruju ovakve strukture. Popi je imala sreću da je njena vlasnica na vreme primetila čudno ponašanje i odmah potražila pomoć. Pored toga, Amanda je bila uporna u traganju rešenja pa ova priča treba da nam posluži kao primer brige i pažnje koju moramo pokazivati u svakom trenutku zajedničkog života sa našim četvoronožnim prijateljima.

Izvor:  iheartdogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNE NAPUŠTAM! – Da li možemo i mi ovako?
Sledeći tekstOBIČNI, A TAKO POSEBNI – Trčali su za automobilima nadajući se da će ih neko voleti.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime