Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET ISTRAŽIVALI SMO: 7 stvari koje mačke najviše mrze!

ISTRAŽIVALI SMO: 7 stvari koje mačke najviše mrze!

0
7 stvari koje vaša mačka mrzi petface

Vaša mačka je već nekoliko dana uznemirena, ali vi ne možete da dokučite razlog tome. Da li ste možda pomislili da ste baš vi uzrok takvom njenom raspoloženju? Mi smo za vas pripremili listu od 7 stvari koje mačke najviše mrze, kojih vi možda niste svesni, a koje mogu biti izrok njene promene raspoloženja.

1. Mačke mrze kada su ignorisane od strane njihovih vlasnika. – Koliko god da je vaš raspored pretrpan, izdvojite bar 15 minuta dnevno da se pozabavite vašom ljubimicom. Zabavljajte je omiljenom igračkom, četkajte je, dajte joj poslasticu, ili je jednostavno držite u svom naručju i verujte nam na reč, ona će to umeti da ceni.

2. Mačke ne podnose prljave kutije za posip – Ukoliko se maca suoči sa ovom pojavom, budite sigurni da će reagovati kao vi kada treba da vršite nuždu u javnom toaletu. Prvo će trpeti, a onda će pronaći neki skrovito mesto, gde može da izvrši svoju fiziološku potrebu.

7 stvari koje vaša mačka mrzi petface

3. Mačke ne vole ustajalu i pokvarenu hranu – Mačke jedu 5-6 puta dnevno, pa stoga možete odlučiti da im činijice sa hranom uvek budu pune. Vlažna hrana ne bi trebalo da stoji duže od dvadesetak minuta na sobnoj temperaturi. Mačkinom čulu mirisa, koje je čak 14 puta jače od čovekovog to sigurno neće promaći, a zbog pokvarene hrane, ona se može zaraziti bakterijama kao što su ešerihija koli ili salmonela.

4. Mačke mrze ukus pojedinih lekova – Kao što smo rekli, čulo mirisa je kod mačaka veoma izraženo, pa stoga budite sigurni da će ona učiniti sve što je u njenoj moći da lek ne proguta. Ipak, vi morate biti istrajni u nameri da vaša bolesna mačka svoju terapiju primi.

5. Mačke mrze preterano maženje – Ukoliko vam se dogodi da sedite i bezbrižno mazite svoju mezimicu, a onda ona iznenada počne da vas grebe ili da ispušta neprijatne zvukove, nemojte se iznenaditi. Njima prija dodirivanje sa drugim mačkama po glavi ili vratu, ali kada se radi o dodirima po celom telu, to je za njih potpuno neprihvatljivo i može izazvati burne reakcije.

7 stvari koje vaša mačka mrzi petface6. Mačkama smeta konkurencija – Naime, mace su teritorijalna bića, kojima prisustvo drugih mačaka stvara ljubomoru i potrebu za nadmetanjem. Bilo da se radi o hrani, ili o vlasnikovoj pažnji, budite sigurni da će se mace boriti za dominantni položaj.

7.Mačkama smetaju buka i gužva – Vatromet, petarde, grmljavina, pa čak i zvono na ulaznim vratima ili svađa među ukućanima, mačkama će zasigurno izazvati stres.

Sada kada sve ovo znate moramo da napomenemo da postoji i nešto što baš svaka mačka apsolutno obožava, a to je preukusna hrana Taste of the Wild. Ukoliko napravite neku od prethodno navedenih grešaka ili naprosto želite da iznenadite svoju mezimicu, jednostavno joj priuštite savršen i preukusan obrok. U pitanju je hrana bez žitarica, a dostupni su ukusi pečene srnetine i dimljnog lososa, kao i pastrmke i dimljnog lososa. Obe linije su obogaćene voćem i povrćem, koji su sjajan izvor antioksidanata. Njihova uloga sastoji se u tome da pospešuju očuvanje funkcije imunog sistema i celokupnog zdravlja mačke.

7 stvari koje vaša mačka mrzi taste of the wild petface

Nakon ovog teksta, ne samo da ćete vašim ljubimicama prustupati sa mnogo više pažnje, već će one biti oduševljene ukusom divljine koji im pruža hrana Taste of the Wild. Budite uvereni da će vam vaše mačke sav vaš trud oko njih nadoknaditi beskrajnom ljubavlju.

Prethodni tekstJovan, učenik IV razreda, pobedio sa autorskim videom „Vratite nam vrapce“!
Sledeći tekstOvo su psi heroji koji su pronašli „sumnjivi paket“ na fudbalskoj utakmici!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime