Naslovna VESTI MAČKE SAD: Mačja putujuća trupa Acro-cats udomila više od 200 mačića

SAD: Mačja putujuća trupa Acro-cats udomila više od 200 mačića

0
acro petface

Da li ste nekada čuli za Amazing Acro Cats –  grupu mačaka koje voze skejtbord, sviraju muzičke instrumente, a ponekad im je u sred nastupa dosadno pa se šetaju u publici? 🙂 Postoji nešto fanstastično sa ovom putujućom mačjom trupom –  spasila je više od 200 mačića u nekoliko prethodnih godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovaj tim čine mace koje su takođe bile napuštene pa spasene, kaže osnivač grupe Acro – Cats Samanta Martin. Četiri godine pre nego će osnovati grupu, 2009. godine, želela je da na neki način pomogne macama u nevolji.  Nadala se da će usvojiti mače koje bi mogla da trenira. Njena potraga je odvela u prihvatilište u kojima je veliki broj mačaka bio podvrgnut eutanaziji.

acro petface

Radnik u azilu joj je predočio da nekolicini mačića očajnički treba nega, a kasnije i dom.

– Uzela sam ih 12. Bio je to momenat koji je promenio moj život, kaže Martin.

Pročitajte još: BRAVO ZA „FEREJ“: U ovoj firmi mačke dolaze na posao i smanjuju stres zaposlenima!

Danas samanta Martin ima asistente i 17 mačaka u mačjoj grupi umetnika. Trupi od 16 mačaka – akrobata pomaže i kapetan Peč koji ima samo jedno oko i ne učestvuje u predstavama, ali putuje svuda sa njima.

Veći deo vremena provode u luksuznom trospratnom autobusu koji je specijalno dizajniran i prilagođen macama. Pošto je reč o mačićima, nije im teško da se priviknu na promene, vožnju i nova mesta.

acro petface

Za poslednjih nekoliko godina, Martin i njena organizaija udomili su 209 mačića. Putuju širom Sjedinjenih Američkih Država i veliki deo maca je našao novi dom.

Pročitajte još: SJAJNO: Ovaj vlasnik prodavnice svakog dana otvara vrata za ulične mačke!

U organizaciji Acro – Cats kažu da je njihova misija takođe da pokažu da mace mogu biti trenirane. Nema kažnjavanja, već samo mnogo strpljenja i rada. Samantino iskustvo je da im na taj pomaže, da im ne bude dosadno i da razvijaju svoje vijuge. Sesije su vrlo kratke i traju desetak minuta dnevno.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDIVNA PENI: Od preplašenog pitbula iz podruma do hrabrog avanturiste!
Sledeći tekstDISKRETNI HEROJ: Marko izvukao macu, zaglavljenu na dubini od 4 metra!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime