Naslovna VESTI PSI APLAUZ: Maja, svake nedelje pređe 7 kilometara biciklom, kako bi posetila psa...

APLAUZ: Maja, svake nedelje pređe 7 kilometara biciklom, kako bi posetila psa u azilu!

0
biciklom-do-prihvatilista-za-pse-petface

„Jao hvala Vam, nisam verovala da će ikoga zanimati ova priča“, sa osmehom za Petface govori ova fenomenalna devojka, koja bi u najmanju ruku trebala da postane primer humanosti, iskrene ljubavi i nesebičnosti. Naime, Maja je do nedavno imala svog najboljeg drugara – psa Medu, koji je živeo ispred njene zgrade pet godina.
Prema njenim rečima, nikome nije smetao – komšije su ga hranile, napravile „kućicu“ u ulazu, tu je spavao zimi, a kada je lepo vreme trčkarao bi dvorištem, igrao se sa decom, ostalim ljubimcima,…Svi su ga jednostavno obožavali.
biciklom-do-prihvatilista-za-pse-petface
„Krajem maja su ga prvi put odveli u azil, čipovan je, sterilisan, vakcinisan i vraćen, ali se posle oko mesec dana neko žalio i ponovo je odveden. Sada može da ode iz azila isključivo ako bude udomljen. Inače me je godinama svuda pratio, čekao ispred prodavnica, i tokom šetnji van grada satima.. Sada, gde god da krenem baš mi nedostaje, tako da pošto on nije tu – ja odem tamo da ga obiđem, prošetam, nahranim”, ispričala nam je Maja njenu neraskidivu vezu sa ovim preesimpatičnim psom.
biciklom-do-prihvatilista-za-pse-petface
Tako Maji nije teško da jednom do dva puta nedeljno pređe svojim biciklom 7 kilometara, dođe do “Prihvatilišta Za Pse Valjevo – Zlatarić” i sate provede sa svojim Medom.
“Neko se navodno žalio što je vraćen. Sada ne znam – imaju li psi pravo na život u gradu, ili se udovoljava svakome kome nešto smeta. Meni je eto smetalo što je do pre par dana trava bila skoro do struka, što je u parku Pećina trava takođe do struka, ali niko da je pokosi”, dodala je Maja.
Osim što mu stalno ide u posete, Maja moli i ljude dobre volje i velikog srca da udome Medu.
biciklom-do-prihvatilista-za-pse-petface
“Odrastao je na slobodi, nije navikao na boks, nedostaju mu ljudi i hitno mu je potreban dom, pa ako ste zainteresovani za njega ili znate nekoga ko bi ga udomio, javite se. Jako je veran i privržen čoveku i štiti teritoriju i ljude koje voli”, rekla je za kraj našeg razgovora.
Divaaaan gest Majo, bravo!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAAAKVA PRIČA: Marija brine o 175 teško bolesnih maca!
Sledeći tekstZAJEČAR: Pismo devetogodišnje devojčice kojoj su otrovali psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime