Naslovna VESTI PSI APLAUZ: Maja, svake nedelje pređe 7 kilometara biciklom, kako bi posetila psa...

APLAUZ: Maja, svake nedelje pređe 7 kilometara biciklom, kako bi posetila psa u azilu!

0
biciklom-do-prihvatilista-za-pse-petface

„Jao hvala Vam, nisam verovala da će ikoga zanimati ova priča“, sa osmehom za Petface govori ova fenomenalna devojka, koja bi u najmanju ruku trebala da postane primer humanosti, iskrene ljubavi i nesebičnosti. Naime, Maja je do nedavno imala svog najboljeg drugara – psa Medu, koji je živeo ispred njene zgrade pet godina.
Prema njenim rečima, nikome nije smetao – komšije su ga hranile, napravile „kućicu“ u ulazu, tu je spavao zimi, a kada je lepo vreme trčkarao bi dvorištem, igrao se sa decom, ostalim ljubimcima,…Svi su ga jednostavno obožavali.
biciklom-do-prihvatilista-za-pse-petface
„Krajem maja su ga prvi put odveli u azil, čipovan je, sterilisan, vakcinisan i vraćen, ali se posle oko mesec dana neko žalio i ponovo je odveden. Sada može da ode iz azila isključivo ako bude udomljen. Inače me je godinama svuda pratio, čekao ispred prodavnica, i tokom šetnji van grada satima.. Sada, gde god da krenem baš mi nedostaje, tako da pošto on nije tu – ja odem tamo da ga obiđem, prošetam, nahranim”, ispričala nam je Maja njenu neraskidivu vezu sa ovim preesimpatičnim psom.
biciklom-do-prihvatilista-za-pse-petface
Tako Maji nije teško da jednom do dva puta nedeljno pređe svojim biciklom 7 kilometara, dođe do “Prihvatilišta Za Pse Valjevo – Zlatarić” i sate provede sa svojim Medom.
“Neko se navodno žalio što je vraćen. Sada ne znam – imaju li psi pravo na život u gradu, ili se udovoljava svakome kome nešto smeta. Meni je eto smetalo što je do pre par dana trava bila skoro do struka, što je u parku Pećina trava takođe do struka, ali niko da je pokosi”, dodala je Maja.
Osim što mu stalno ide u posete, Maja moli i ljude dobre volje i velikog srca da udome Medu.
biciklom-do-prihvatilista-za-pse-petface
“Odrastao je na slobodi, nije navikao na boks, nedostaju mu ljudi i hitno mu je potreban dom, pa ako ste zainteresovani za njega ili znate nekoga ko bi ga udomio, javite se. Jako je veran i privržen čoveku i štiti teritoriju i ljude koje voli”, rekla je za kraj našeg razgovora.
Divaaaan gest Majo, bravo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.