Naslovna VESTI PSI POBEDA: Zabrana vezivanja kućnih ljubimaca teškim lancima!

POBEDA: Zabrana vezivanja kućnih ljubimaca teškim lancima!

4
Zabrana petface

Pas na lancu. U dvorištu. Nekoliko dana, meseci. Po hladnom i toplom. Ove scene su sada prošlost i ovaj dan je dan pobede za one koji se bore za dobrobit životinja u Nešvilu.

PRVI ZABRANILI DRŽANJE PASA NA LANCU I U BOKSU: „Nedopustivo je da u 21. veku živo biće bude vezano“!

Tamošnji „Metropolitan savet“ odlučno je izglasao – stupa na snagu zabrana vezivanja kućnih ljubimaca na otvorenom u dužem vremenskom periodu ili teškim lancima! Savetnica, Karen Benet, koja je predvodila kampanju, proslavia je pobedu sa svojim pristalicama iz grupe „Psi zaslužuju bolje“ i to uz poruku: „Okreni se i zagrli biće pored sebe”!

Zabrana petface

Zabrana, tačnije Zakon, podrazumeva da vlasnik ne sme da vezuje psa lancima koji su “nerazumno teški u odnosu na težinu životinje”. Takođe, neće biti dozvoljeno da se pas veže u uslovima ekstremne vrućine, hladnoće, oluje ili tornada.

REČ STRUČNJAKA: Zašto je držanje na lancu loše za pse, a opasno po ljude?

Vezivanje pasa je naravno još uvek prihvatljivo pod određenim uslovima: ako je ljubimac star najmanje šest meseci, dobrog je zdravlja, ako je povodac pokretan sa oba kraja kako bi se manje „zapetljavao“, povodac i „linija trčanja“ moraju biti dugi najmanje 15 metara, ljubimac može udobno da legne u svakoj poziciji…

Šta kažete na ovu odluku?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstREZULTATI ISTRAŽIVANJA: Ukus kod pasa i mačaka jači nego kod ljudi!
Sledeći tekst(NE)OBIČNI PUTNIK: Na graničnom prelazu Mokranje pas Kiki “došao da prijavi kosku”!

4 KOMENTARA

  1. Dzaba svi zakoni kada jih policija ne sprovodi. Proverio sam više puta. Čak ne zabeleže prijavu već vas ubedjuju da ne talasate.

  2. A kada će početi kažnjavanje ljudi koji drže životinje u kući, oblače ih i tretiraju ih kao ljude? Ova bolest se sve više širi.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime