Naslovna VESTI PSI POBEDA: Zabrana vezivanja kućnih ljubimaca teškim lancima!

POBEDA: Zabrana vezivanja kućnih ljubimaca teškim lancima!

4
Zabrana petface

Pas na lancu. U dvorištu. Nekoliko dana, meseci. Po hladnom i toplom. Ove scene su sada prošlost i ovaj dan je dan pobede za one koji se bore za dobrobit životinja u Nešvilu.

PRVI ZABRANILI DRŽANJE PASA NA LANCU I U BOKSU: „Nedopustivo je da u 21. veku živo biće bude vezano“!

Tamošnji „Metropolitan savet“ odlučno je izglasao – stupa na snagu zabrana vezivanja kućnih ljubimaca na otvorenom u dužem vremenskom periodu ili teškim lancima! Savetnica, Karen Benet, koja je predvodila kampanju, proslavia je pobedu sa svojim pristalicama iz grupe „Psi zaslužuju bolje“ i to uz poruku: „Okreni se i zagrli biće pored sebe”!

Zabrana petface

Zabrana, tačnije Zakon, podrazumeva da vlasnik ne sme da vezuje psa lancima koji su “nerazumno teški u odnosu na težinu životinje”. Takođe, neće biti dozvoljeno da se pas veže u uslovima ekstremne vrućine, hladnoće, oluje ili tornada.

REČ STRUČNJAKA: Zašto je držanje na lancu loše za pse, a opasno po ljude?

Vezivanje pasa je naravno još uvek prihvatljivo pod određenim uslovima: ako je ljubimac star najmanje šest meseci, dobrog je zdravlja, ako je povodac pokretan sa oba kraja kako bi se manje „zapetljavao“, povodac i „linija trčanja“ moraju biti dugi najmanje 15 metara, ljubimac može udobno da legne u svakoj poziciji…

Šta kažete na ovu odluku?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

4 KOMENTARA

  1. Dzaba svi zakoni kada jih policija ne sprovodi. Proverio sam više puta. Čak ne zabeleže prijavu već vas ubedjuju da ne talasate.

  2. A kada će početi kažnjavanje ljudi koji drže životinje u kući, oblače ih i tretiraju ih kao ljude? Ova bolest se sve više širi.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.