Naslovna VESTI PSI VOZAČ autobusa PREGAZIO KUJICU i nije se NI OSVRNUO!

VOZAČ autobusa PREGAZIO KUJICU i nije se NI OSVRNUO!

0
Vozač se nije ni osvrnuo

Automobilske nesreće u kojima stradaju psi i mačke ali i druge vrste životinja nisu retkost. To je posebno prisutno u naseljima sa uskim ulicama i velikim brojem uličnih životinja. Jedan slučaj  nesreće koji se dogodio u Brazilu uzburkao je javnost i pokrenuo mnoštvo pitanja.

Vozač se nije ni osvrnuo

Prema rečima očevidaca, vozač autobusa je u naselju Sao Benedeto prolazeći kroz raskrsnicu naleteo na grupu pasa, jednu kuju pregazio i nastavio put ne zaustavljajući se. Radilo se o četvoromesečnoj kujici Mel, koja neposredno pre nesreće izašla iz porodičnog dvorišta i otišla na ulicu.

Pročitajte i ovo: ŽELEO JE SAMO NJU – Čekao je šest meseci i najzad dobio dom koji je želeo.

Rakel Pereira, dadilja je izašla da potraži Mel kada je videla kako autobus udara psa. Iako je vrisnula od užasa kao i još nekolicina prisutnih ljudi, vozač je nastavio put kao da se ništa nije dogodilo.

Vozač se nije ni osvrnuo

Mel je odmah prebačena u veterinarsku kliniku gde su pokušali da joj saniraju brojne povrede. Zadobila je teška nagnječenja, prelom karlice i brojne razderotine na šapama i telu. Unutrašnje krvarenje je bilo fatalno i Mel je ubrzo uginula.

Pročitajte i ovo: MUKA OD PRVOG DANA ŽIVOTA – Bačen ali uporan da preživi!

Slučaj je izazvao veliko ogorčenje onih koji su saznali za tužnu i stravičnu sudbinu mlade Mel. Ponovo se pokrenula debata o predlogu zakona koji obavezuje učesnike nesreća da pruže pomoć povređenoj životinji. Trenutno važeći zakonski propisi podrazumevaju utvrđivanje da li je vozač namerno udario psa ili nije mogao da izbegne nesreću. Ukoliko je to uradio sa namerom, odnosno nije učinio sve kako bi se nesreća izbegla vozač se suočava sa krivičnim delom maltretiranja i ubijanja životinje.

Vozač se nije ni osvrnuo

Ukoliko se ipak utvrdi da vozač nije mogao da izbegne nesreću, ali je ostavio povređenu životinju bez pomoći trenutni zakoni su prilično upitni kada se radi o sankcijama. Ipak, jedan od advokata tvrdi da u ovom slučaju postoji i odgovornost autobuske kompanije i da bi bilo neophodno da ovaj vozač bude otpušten zbog ovakvog postupka.

Inače, kazne za maltretiranje i mučenje pasa i mačaka u Brazilu su 2 – 5 godina zatvora uz novčane kazne. U slučaju smrti životinje, ove kazne se uvećavaju za 30%.

Izvor:  anda.jor.br

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŽELEO JE SAMO NJU – Čekao je šest meseci i najzad dobio dom koji je želeo.
Sledeći tekstVRIŠTAO U STRAHU I BOLU – Povređen i ostavljen u snegu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime