Naslovna VESTI PSI ČLAN GRADSKOG VEĆA ZENICA HITNO NAREDIO: Hitno ISPITATI slučaj “Azil za pse”

ČLAN GRADSKOG VEĆA ZENICA HITNO NAREDIO: Hitno ISPITATI slučaj “Azil za pse”

0

Azil za pse u Zenici  izgrađen je u periodu od 2013. do 2017. godine i najavljen je kao rešenje za problem pasa lutalica u tom istom gradu. Izgrađen je prema evropskim standardima, a njegovo otvaranje najavljeno kao najbolje humano rešenje za problem pasa koji se nađuna ulici.

Poslednjih nekoliko dana, javnost je potreslo navodno nehumano ponašanje prema psima koji su tamo smešteni. Uvidom u fotografije koje su objavljene u gotovo svim grupama posvećenim životinjama, dolazi se do zaključka da rešenje za pse sklonjene sa ulice ipan nije humanog karaktera.

JEDINSTVENI ILI ČUDNI: Da li i vaš ljubimac ima naviku da radi OVE stvari?

Grad Zenica je pre tri godine zeničkoj ALBI poverio je brigu o ranije izgrađenom azilu za napuštene i bezvlasničke pse.

Prema saznanjima do kojih dolazi portal Crna Hronika, kada je ALBA dobila na upravljanje izgrađeni objekat za azil, radnici, njih osam iz ove kompanije, bez predhodnog znanja, prošli su obuku kako teorijskog, tako i praktičnog dela o procesu i načinu brige o psima, počevši od uklanjanja sa ulice, do zbrinjavanja u karantinu (gde ostaju deset dana), zatim veterinarskog pregleda (koji je u nadležnosti veterinarske stanice WETA), do smeštanja psa u boks azila.

Svi psi koji dođu u azil, sa ulice su uklonjeni po prijavi. Najčešće prijave su od građana, policije i predstavnika iz opštine, za portal Crna Hronika rekao je upravnik skloništa.

HUMANOST NA DELU: Pogledajte šta radi medicinska sestra nakon smene u Infektivnoj klinici (FOTO)

Kako piše portal direktno.ba, Dženan Dedić, većnik u Gradskom veću Zenica, nakon pojavljivanja slika o navodnim metodama uspavljivanja pasa u azilu, obišao je azil i, kako kaže, na licu mesta se uverio da postoje mnoga pitanja na koje nema odgovora.

– Zbog svega što sam video i saznao na licu mesta zatražio sam od Gradske uprave određene ugovore i dokumentaciju koja može poslužiti kao trag mom daljem istraživanju slučaja “Azil”, kazao je Dženan Dedić, većnik u GV Zenica.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: crna – hronika.info/direktno.ba  Foto: printscreen facebook/Eyes of an Angel

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBAHATI VOZAČ NAMERNO PREGAZIO PSA?! Pas će ostati INVALID! (FOTO)
Sledeći tekstPLANIRATE DA NAPUSTITE PSA? Dobro POGLEDAJTE ovaj snimak! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime