Naslovna VESTI PSI Ovaj azil za pse je MORAO biti zatvoren. A razlog je –...

Ovaj azil za pse je MORAO biti zatvoren. A razlog je – UDOMLJENI SU SVI STANOVNICI!

0
azil za pse petface

Jedan azil za pse u Teksasu nije imao drugog izbora – MORAO je zatvoriti vrata svog skloništa tokom prethodnog vikenda. Ali, razlog ovoj odluci će vas oduševiti. „Ponestalo“ im je stanovnika!

Zahvaljujući kampanji „Očistimo slonište“, u subotu je na hiljade napuštenih pasa i mačaka pronašlo svoj dom zauvek. Ovo je inače nacionalni, godišnji „događaj“, u kojem se azili odriču svojih standardnih naknada za usvajanja i time podstiču da se što više njihovih stanovnika „iseli“ u domove zauvek!

azil za pse petface

Stotine skloništa širom zemlje je učestvovalo u inicijativi, uključujući i „Dallas Animal Services“, gde su željni ljubitelji kućnih ljubimaca dolazili po svoje nove krznene najbolje prijatelje!

Samo u njemu je živelo više od 200 pasa i mačaka, koji su usvojeni u jednom danu!

azil za pse petface

Iako je bilo potpuno besplatno udomiti ljubimce, nadležni naglašavaju da su novi vlasnici ipak morali da prođu razne intervjue i da potpišu mnoga dokumenta.

– Svaki vlasnik je dobio pravilnik o odgovornom vlasništvu. Morali su da potpišu osiguravajuće ugovore da će mace i kuce živeti u porodicama, punim ljubavi, a ne da „služe“ za neke druge svrhe, rekao je jedan od volontera.

azil za pse petface

Kako su naveli, bilo je mnogo porodica koje su došle skupa, proveli su sate čekajući u redu, na suncu, a zatim i sate birajući svog novog najboljeg prijatelja.

– Razgovarali smo sa svakim posebno, pitali su nas svakakva pitanja, što je dobro. Videli smo njihovu zainteresovanost. Nije im bilo svejedno, rekao je volonter.

Dallas Animal Services je na svom Facebook page-u postavio fotografije koje su ubrzo pokorile Internet. Redovi i redovi praznih boksova, u kojima su do juče živeli napušteni ljubimci.

azil za pse petface

Slične scene snimljene su i u drugim okolnim azilima – i jedanaest drugih skloništa u Severnoj Teksasu „ispražnjena“ su pa je računica da je u ovoj kampanji širom zemlje udomljeno više od 17.800 životinja!

Svi usvojeni ljubimci su sterilisani ili kastrirani, vakcinisani i mikročipovani.

Nažalost, skloništa koja su učestvovale u kampanji neminovno neće biti prazna zadugo.

azil za pse petface

Svake godine, 7,6 miliona kućnih ljubimaca završiti u skloništima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ali, ovo je SVAAAAAAKAKO SJAJNO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstČESTITAMO OD SRCA: Danas se u svetu obeležava dan crnih mačaka
Sledeći tekstNEUSTRAŠIVOST NA DELU: ovaj pas ima strah od tepiha i spreman je da ga savlada

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime