Naslovna VESTI PSI DOKAZANO: Psi vole sneg – baš kao deca!

DOKAZANO: Psi vole sneg – baš kao deca!

0
Psi vole sneg petface

Psi vole sneg, valjaće se u njemu i skakaće, baš kao deca. Ovo su završne reči Stenlija Korena, naučnika i stručnjaka za psihologiju pasa. Kako on tvrdi mnogi psi vole sneg na isti način na koji deca vole sneg – zabavno je igrati se sa njim!

Psi vole sneg petface– Belim, snežnim pahuljama i dubokom snegu ne raduju se samo deca i ljubitelji zime, već i većina pasa. Psi vole da manipulišu svojom sredinom. Igraće se u gomili lišća baš kao i deca. Um psa je jako sličan umu dvogodišnjaka, tvrdi on. 

VRLO VAŽNO: Kako izmeriti temperaturu ljubimcu?

Sneg, objašnjava Koren, psima pruža novo iskustvo, novi materijal sa kojim može da vrši interakciju – koja je zabavna i interesantna. 

Psi vole sneg petface– Valjaće se po njemu i skakati. Zaista je zabavno manipulisati nečim. To je u osnovi igra, dodaje Koren. 

Da li i vaša mačka voli masažu?

Naravno, neki psi više vole sneg od ostalih, pa tako haskiji i retriveri, koji su odgajani da žive na snegu i snežnim uslovima, više vole sneg nego psi sa tankim krznom kojima će jako brzo postati hladno. 

Zimsko doba sa niskim temperaturama praćenim mrazom, padavinama i oštrim vetrom rizik da se ljubimac razboli. I zato, ove snežne pahulje predstavljaju i određeni rizik. Ali, o tome u nekom od sledećih tekstova. Do tada, utoplite se – i vi i ljubimac – i pravac u zimske čarolije!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstGRAĐANI OGORČENI: Otrovan Bili, najomiljeniji mačak Grada!
Sledeći tekstNOVO ISTRAŽIVANJE: Psi NISU pametniji od mačaka!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime