Naslovna VESTI MAČKE UZNEMIRUJUĆE: Bačeni mačići u njivi – svi su PODLEGLI POVREDAMA! (FOTO)

UZNEMIRUJUĆE: Bačeni mačići u njivi – svi su PODLEGLI POVREDAMA! (FOTO)

0

Udruženje za zaštitu napuštenih životinja “LELA”-Šid pre samo dva dana aktivisti udruženja zatekli su strašan prizor na putu do azila. Toliko su bili potrešeni da nisu mogli da veruju da je moguće doživeti ovako nešto!

Kako sami kažu, potrešeni su prizorom, ali i postupcima brojnih neodgovornih vlasnika koji svoje ljubimce ne sterilišu!

ON IMA HILJADE OBOŽAVATELJA NA INSTAGRAMU! Razlog – nije PRESMEŠNA frizura već… (FOTO)

– Odeš u azil da odmoriš mozak i družiš se sa svojim krznenim drugarima i zatekneš divan prizor….Bačeni mačići u njivi…Jedno je izdahnulo na mojim rukama u roku od par minuta…ZAR JE TOLIKO J*BENO TEŠKO STERILISATI SVOJE KUĆNE LjUBIMCE?!!!

Pas za koga je ČUO CEO SVET: Keruša Dena je prešla 500 kilometara i PRONAŠLA VLASNIKE nakon “Oluje” (FOTO)

Čini se da vlasnici kao da ne shvataju ozbiljnost situacije, i preveliki broj neželjenih i napuštenih mačaka ipasa, upravo iz razloga jer svoje ljubimce nisu sterilisali.

Sterilizacija mačaka se preporučuje vlasnicima koji ne žele njihove potomke i kada su u pitanju mačkekoje su na ulici. Sterilizacija se razlikuje od kastracije, a kastracija je zbog izostanka instinkta parenja preporučljivija. Dakle, iako većina pojam sterilizacije vezuje za ženske jedinke, a kastraciju za muške, oba zahvata se mogu primeniti i kod mačaka i mačora. Naučna istraživanja su pokazala da sterilizovane/kastrirane mačke duže žive i zdravije su od reproduktivno sposobnih.

Kod ženskih mačaka se preporučuje zakazivanje operacije između 5. i 9. meseca starosti, nedelju dana nakon prvog teranja, a kod muških mačaka oko 6. ili 7. meseca starosti, kada počinje da se menja miris urina. Mačore je najbolje kstrirati pre početka obeležavanja zidova i predmeta, jer se ne odviknu svi mačori od obeležavanja teritorije nakon što su jednom počeli.

Ipak, nikad nije prekasno za primenu postupka sterilizacije ili kastracije, ko je propoustio termin ili udomio stariju mačku, još uvek je može odvesti kod veterinara.

Kako se ovakve scene ne bi ponavljale, molimo vas da uključite razum i budete pametni, ili bar pametniji od nekih!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNapušteni pas postao NAJPOZNATIJI PRODAVAC AUTOMOBILA na svetu! Da, dobro ste pročitali! (FOTO)
Sledeći tekstNEVEROVATAN SLUČAJ U ENGLESKOJ – Rođen je pas sa 6 nogu! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime