Naslovna VESTI PSI BEČEJ: Ninoslav i Đorđe jugom prešlo 20.000 km kako bi pomogli napuštenim...

BEČEJ: Ninoslav i Đorđe jugom prešlo 20.000 km kako bi pomogli napuštenim psima!

0
BEČEJ petface

Jedan jugo, Bečej, dva momka željna avanture i – to je sve! Ovako izgleda „kostur“ priče o sjajnim momcima iz Bečeja – Ninoslavu Trajkoviću i Đorđu Ilčešinu – koji su za nešto više od dva meseca prešli 20.000 kilometara, tačnije od Bečeja do Mongolije – i nazad!

ZORAN JE CAR: Biciklom će proći 1.400km za pomoć napuštenim životinjama Srbije!

Sve ovo su učinili sa jednim ciljem – da prikupe novac za poboljšanje uslova života pasa smeštenih na Iđoškom putu. Za samo dva dana akcije završeno je betoniranje boksa površine 36 metara kvadratnih i postavljeno je 30 metara ograde. Preostali su sitniji radovi, a volonteri se nadaju da će ostati dovoljno novca kako bi se postavili stubovi za još 12 metara ograde i za klizna vrata kako bi zaposleni lakše pristupali životinjama.

BEČEJ petface

Ali, to nije sve.

– Zadovoljni smo kako teku radovi. Sa radnicima JP „Komunalac“ ćemo srediti zelenilo okolo, a posle će biti i kupanje pasa, kaže Đorđe Ilčešin.

Radna akcija na 40 stepeni okupila je brojne prijatelje Trajkovića i Ilčešina koji su želeli da na ovaj način doprinesu završetku njihove nesvakidašnje priče. Danas ih je bilo nekolicina, ali to ne znači da će tako i ostati u narednim danima, jer posla ima još.

APLAUZ: Maja, svake nedelje pređe 7 kilometara biciklom, kako bi posetila psa u azilu!

– Drago nam je da na ovaj način možemo da doprinesemo da se zamisao naših drugara završi, ali nam je žao što nismo mogli da budemo deo njihove ekspedicije, pa je ovo pravi način da i mi budemo deo toga, rekao je jedan od volontera Nikola Babić.

BEČEJ petface

Putovanje ovih avanturista finansijski su pomogli brojni sponzori od čijih donacija su plaćali troškove putovanja, a ostatak novca, oko 1.000 evra usmereni su ka nabavci materijala za uređenje Prihvatilišta za napuštene životinje u Bečeju koje se godinama bori sa kapacitetom, ali i hranom i medicinskim sredstvima.

Do prestonice Mongolije put ih je vodio preko Mađarske, Slovačke, Poljske, Ukrajine, Belorusije i Rusije. U Srbiju su se vratili drugom rutom i to preko Kazahstana Uzbekistana, Azerbejdžana, Gruzije, Turske, Bugarske i Rumunije, gde su ih sačekali rođaci, prijatelji, porodica i TRUBAČI! 😉

BRAAAAAAAVO MOMCI!

Izvor, Foto: Adventure team “Yes,we Khan. Genghis Khan”

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAnda iz Sarajeva slika neverovatne portrete vaših ljubimaca – na platnu!
Sledeći tekstNAJBOLJA ULOGA HILARI SVONK: Briga o dva šteneta iz prihvatilišta

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime