Naslovna VESTI NIŠ: Bela roda, kojoj je iz vazdušne puške smrskano krilo i kljun,...

NIŠ: Bela roda, kojoj je iz vazdušne puške smrskano krilo i kljun, danas stala na noge!

0
Bela roda petface

Bela roda iz Donjeg Međurova, naselja u Opštini Palilula, jednoj od gradskih opština Niša, stigla je u najpoznatije niško utočište za životinje – ZOO PLANET! Roda je ranjena iz vazdušne puške, sa otvorenim prelomom desnog krila, smrskano kosti i polomljenim vrhom kljuna.

Nišlije spasile rodu, koja je usled nevremena, ispala iz gnezda!

– Iako su povrede bile ozbiljne, veterinar Bane Petković iz ambulante „Pet komba“, uspeo je da izvuče dijabolu iz ranjene ptice, a oporavak će, zbog ozbiljnosti povrede, trajati nešto više od mesec dana, rekao nam je Dušan iz udruženja ZOO Planet.

Bela roda petface

Dijabola, kojom je pogođeno krilo, je locirana i izvučena, a Bela roda ima dva preloma na krilu i ugrađene su joj dve šipke.

NIŠ: 90 povređenih životinja svoj dom i utočište pronašlo u “Zoo kutku”!

– Doktor Bane Petković je jutros pregledao i operisao rodu i donirao pregled, rendgenske snimke i operaciju krila. Roda je sada dobro, probudila se iz anestezije i sada sledi oporavak. Po prognozi veterinara, kosti bi trebale da srastu za mesec dana i roda će, nadamo se, moći ponovo da koristi krilo ukoliko tok oporavka bude po planu. Roda će biti pod terapijom i potrebna je kvalitetna hrana i nega kako bi se oporavljala u što boljim uslovima i imala najbolju moguću negu, kaže za naš portal Dušan!

Bela roda petface

On je, takođe, dodao i da je roda danas mnogo bolje, da je počela da uzima hranu i vodu i da se šetka po dvorištu ZOO PLANET kutka!

Bela roda petface

– Ukoliko želite da pomognete našem udruženju da se rodi, ali i drugim zbrinutim životinjama, obezbede što bolji uslovi i nega možete donirati sredstva na žiro račun:

Udruženja ZOO Planet: 105-22423-78, svrha uplate: pomoć za rodu

Hvala što pomažete da zajedno stvorimo najbolje uslove zbrinutim životinjama u ZOO kutku, za kraj razgovora rekao nam je Dušan!

Držimo palčeve!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZEMUN: Pas živi u jezivim uslovima, a vlasnik hoće da ga uspava jer „mu nije bitan“!
Sledeći tekstNEMA KRAJA NASILJU: U dvorištu Osnovne škole u Lebanima pronađen zaklan pas!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime