Naslovna VESTI PSI BEOGRAD: Baka Olga (78) dva puta nedeljno putuje po dva sata kako...

BEOGRAD: Baka Olga (78) dva puta nedeljno putuje po dva sata kako bi obišla svog psa Dabu u Prihvatilištu!

1
obišla svog psa petface

obišla svog psa: – Živim daleko odavde, na Belim vodama. Tri autobusa promenim da bih došla. I tako osam puta mesečno. Putujem da bih provela barem malo vremena sa njim, za „24 sata“ priča baka Olga.

Kako prenosi portal „24 sata“, prijateljstvo između bake Olge i njenog najboljeg prijatelja Dabe započelo je pre četiri godine, kada je na Badnji dan na ulici ugledala povređenog psa. Verovatno kao posledica udara automobila, pas je imao povređenu nogu.

Pročitajte još:
85-godišnja baka Doris koristi marionetu kako bi nahranila vevericu! (FOTO)

Tada ga baka Olga uzima i on godinama ostaje kod nje. Nažalost, u jednoj od šetnji kroz park u Belim vodama, baka Olga je pala i slomila obe ruke. Tada ona odlazi u bolnicu, a Daba u Prihvatilište u Rakovicu.

Od tog dana, baka Olga osam puta mesečno dolazi u azil kako bi obišla svog psa, svog prijatelja.
obišla svog psa petface
– Dođem u 11 sati, a u podne polako krenem nazad. Donesem mu hranu koju voli, prošetam ga, očešljam, okupam i pazim… I tako ću dokle god budem mogla da se krećem, kaže Olga, a prenosi „24 sata“.

Pročitajte još:
FOTOGRAFIJA KOJA KRUŽI INTERNETOM: Baka iz Beograda od pljuska zaštitila i svog psa!

O Dabinoj sreći kada vidi baku pričaju svi zaposleni. „Poludi“ kada vidi da ona dolazi, a dok ga ne puste iz kaveza ne prestaje da laje i skače.

– On je mlad, a ja sam stara i neću moći još dugo da se brinem o njemu. Volela bih samo da on ima svoju zasebnu kućicu jer je prgav i ne voli druge pse. On je vuk samotnjak i tako bi bio najsrećniji. Nije ljubitelj ni ljudi. Voli samo mene, kaže baka Olga.

Od danas – veran kao Daba! 😀

Izvor: 24sata.rs
Foto: 24sata.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstU utorak, 10. marta, OVO mesto u Beogradu postaje RAJ ZA MAČKE!
Sledeći tekstNOVOSTI IZ SVETA PASA: Starost psa utvrdite na osnovu kože!

1 KOMENTAR

  1. Ne postoji vernija i čistija i iskrenija ljubav od ljubavi psa prema svom vlasniku…Bez računice i bez granica…u dobru i u zlu… i potpuno poverenje. Naj iskreniji i naj verniji čovekov prijatelj….I onda, ne mogu da shvatim kada taj isti čovek odbaci, maltretira, izigra iskoristi tu odanost iskrenost ljubav…. Koje se to zlo koje se izrodi u ljudskom biću kada je u stanju da učini takav zločin prema tako divnim Božijim stvorenjima…. I iskreno… više volim i postujem životinje i njihova osećanja nego ljude… Čovek će te izneveriti, prevariti, izigrati,slagati,izneveriti…. PAS -NIKADA!!! Do svog POSLEDNJEG OTKUCAJA SRCA,POSLEDNJEH DAHA ŽIVOTE JE UZ SVOG ČOVEKA!!! TA DIVNA BOZIJA STVORENJA!!!!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime