Naslovna VESTI PSI BEZDUŠNOST NA DELU: Izgladnela ženka pitbula nađena vezana za kofer u kom...

BEZDUŠNOST NA DELU: Izgladnela ženka pitbula nađena vezana za kofer u kom je bilo 11 njenih štenaca

0
napuštena kuja sa štencima

Koliko ste se puta samo uverili da psi vole bezuslovno? Njima je isto da li su bez vas četiri minuta ili četiri sata – obradovaće vam se kao da vas nisu videli godinama. Čak i zlostavljani psi nauče da se ponovo raduju i veruju ljudima. Njihova ljubav zaista nema granice.

napuštena kuja sa štencima

Ali do koje granice su neki ljudi spremni da idu u svojoj monstruoznosti? Ne možemo drugim rečima nazvati ovaj čin, koji ne odaje ništa drugo osim čiste zlobe. Ulung, kako je kasnije nazvana ova ženka pitbula, kao da nije bila dovoljno kažnjena time što ju je vlasnik napustio, ni krivu ni dužnu. Pronašli su je vezanu za kofer, mršavu kao kostur, u javnom toaletu u jednom parku u Takomi, u Vašingtonu. Da stvar bude gora, nije bila sama.

JOŠ JEDNA ŽRTVA ŠVERCA: Bernardinac sa bosanskim mikročipom pronađen na parkingu pored autoputa u Nemačkoj!

U koferu se nalazilo ni manje ni više nego 11 štenaca starih samo nedelju dana! Cvileli su, gladni i uplašeni, a šćućureni jedni uz druge kako bi se ugrejali. Koliko srceparajući prizor! Svi do jednog su morali pod hitno na pregled kod veterinara i trebala im je adekvatna nega, a pre svega – njihova majka da ih nahrani.

napuštena kuja sa štencima

Srećom, nađeni su na vreme. Prihvatili su ih u azilu u Takomi, a mama ovih 11 mališana bila je tako umiljata i nežna da su se svi pitali šta je mogla toliko da zgreši da je vlasnik napusti na ovako užasan način.

napuštena kuja sa štencima

Pročitajte i ovo: SLEPA I NAPUŠTENA: Jedan pogled na mršavu Hejlo će vam slomiti srce

„Ne možemo ni da zamislimo strah koji je osetila ova mama kuca. Instinkt joj je govorio da zaštiti i sebe i svoje štence i preplavio ju je, a bila je vezana i nemoćna da uradi bilo šta. Bili su nezaštićeni i ranjivi“, napisali su zaposleni u azilu na Facebook stranici ove organizacije.

napuštena kuja sa štencima

Ulung i njene bebe su lepo zbrinuti u azilu. Dobili su hranu, a štenci su dobili i terapiju protiv kožne bolesti koja je počela da ih zahvata. „Srećni su što su uopšte živi. Danas su bezbedni i zahvaljujući donacijama imaće sve što im je potrebno da se oporave – medicinska sredstva, rehabilitaciju, privremeni dom i ljubav“, kažu iz azila.

napuštena kuja sa štencima

Evo i jedne zanimljive činjenice – svi štenci su nazvani po čaju ili kafi! Tako da mama pitbul, Kokos, Moka, Karamel i ostali traže nekoga kome bi mogli da ulepšavaju život zauvek. Čim budu završili sa terapijom u prihvatilištu koje se pobrinulo za njihov oporavak, biće spremni da loše uspomene ostave iza sebe i pohrle ka nekoj novoj porodici koja će ih voleti bezuslovno, baš kao što će njihovi novi ljubimci voleti njih.

Izvor: Animal Rescue Blog

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSLEPA I NAPUŠTENA: Jedan pogled na mršavu Hejlo će vam slomiti srce
Sledeći tekstFENOMENALNO: Jednim potezom možete pomoći pticama, kucama i macama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime