Naslovna VESTI PSI BRAVO VATROGASCI: Spasili psa iz zapaljene zgrade u Kordobi!

BRAVO VATROGASCI: Spasili psa iz zapaljene zgrade u Kordobi!

0
bravo vatrogasci petface

Vatrogasci u Španiji spasili su jednog psa iz zgrade zahvaćene požarom u gradu Kordobi. Vatrogasci su po prijavi i pronalaženju vatrom zahvaćene zgrade ušli u nju. Počeli su sa svojom intervencijom redovnim procedurama. Nisu ni zamišljaši koga mogu da zateknu unutra. Zbog ovoga treba reći “bravo vatrogasci”!

Psa su pronašli bez svesti nakon što su ušli u jedan od stanova da vide da li ima još nekoga, ko nije izašao iz zgrade zahvaćene vatrom. Pronašli su onesvešćenog psa i poneli ga sa sobom na sveži vazduh.

Spašen JOŠ JEDAN pas koji je preživeo požar u Grčkoj!

Hrabri vatrogasci su izvukli onesvešćenog psa iz zgrade i pružili mu prvu pomoć. Na svežem vazduhu pas se oporavio. Osvežili su ga vodom i ubrzo je pas potpuno došao sebi. Zadovoljno je mahao repom u znak zahvalnosti svojim spasiocima.

Psi u kritičnim situacijama

Kad god se negde dogodi požar među nastradalima su i životinje, a neretko pojedine uzmu učešće u potrazi za preživelim osobama. Nije retka pojava da se u nekom požaru pronađe pas, ali i da ga ljubazni i predani spasioci i vatrogasci izvuku iz plamena.

Prilikom zemljotresa psi su veoma sposobni tragači. Oni tako mogu da duboko ispod ruševina osete da li ima ljudi. Tako spasioci znaju gde da traže.

bravo vatrogasci petface

Imamo dobar primer psa, nemačkog ovčara po imenu Kaos, koji je spašavao ljude u gradu Amatriče u Italiji nakon zemljotresa 2016. godine. Ovaj pas je pomagao u potragama i tako olakšavao posao spasiocima. Međutim, ljudi mu to nisu dobro vratili, otrovali su ga i tako je završio svoj junački život.

Pas, simbol grčkih požara, VRAĆEN VLASNICIMA!

Imamo primer psa Rudija, takođe nemačkog ovčara koji je u mnogome smanjio crni bilans prilikom potresa u Italiji. Rudi je predosetio potres i uspeo je da nagovori svoju vlasnicu da izađu iz zgrade i tako joj je spasao život.

Psi nam pomažu, mnogo, ali su u nekim situacijama bespomoćni i potrebno im je pružiti ruku za sve dobro što nam čine.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSKANDALOZNA ODLUKA: U ovom gradu ne smete ostaviti SVEŽU VODU u posudici za napuštene!
Sledeći tekstVRANJE: Suzanu i njenog psa pretukao komšija, uz salvu psovki!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime