Naslovna VESTI PSI BRAVO ZA ŠPANSKU ŽELEZNICU – Počeli da primaju VELIKE PSE u vozove!

BRAVO ZA ŠPANSKU ŽELEZNICU – Počeli da primaju VELIKE PSE u vozove!

0
Veliki psi se mogu voziti španskim vozovima

Za ovakve inicijative možemo samo da kažemo BRAVO i da izrazimo veliko poštovanje. Naime, rukovodstvo nacionalne železničke kompanije prepoznalo je potrebu vlasnika srednjih i velikih pasa da putuju vozovima sa svojim ljubimcima. Doduše, radi se o probnom periodu, a pravila za prijem velikih pasa u španske vozove su prilično stroga.

Veliki psi se mogu voziti španskim vozovima

Ipak, mora se priznati, napravljen je prvi korak. Do sada su vlasnici malih pasa slobodno koristili prednosti putovanja vozom jer su mogli da vode sa sobom svoje ljubimce. Sada su na red došli i oni psi koji pripadaju srednjim i velikim rasama.

Pročitajte i ovo: BORBA ZA DOSTOJANSTVO – Sloboda za okovane i zarobljene!

Od 13. septembra je počeo probni period koji će trajati tri meseca u kome će se utvrditi izvodljivost kontinuiranog transporta pasa kao što su nemački ovčari, dobermani, hrtovi, stafordi, retriveri… U test fazu su uključeni svi psi čija je težina veća od 10 kilograma. Do sada su u španskim vozovima mogli da se prevoze psi manje težine i to isključivo u transporterima.

Veliki psi se mogu voziti španskim vozovima

Ipak, zabrana je ostala za pse koji teže više od 40 kilograma, pa bernarndinci, njufaundlederi, bordoške i nemačke doge i dalje neće moći da uživaju u vožnji brzim vozovima. U naredna tri meseca u svakom vozu na liniji Madrid – Barselona moći će da se prevezu 2 srednja ili velika psa i to 1 po putniku.

Pročitajte i ovo: PAMTI ME – Nagrada za hrabrost i požrtvovanje posthumno dodeljena malinoi Evi!

Pravila koja se primenjuju su prilično stroga: vlasnici ne smju koristi glasne igračke za svoje ljubimce, preporučuje se da psi ne jedu tri sata pre putovanja, oni koji nisu u transporteru moraju imati zaštitnu korpu preko njuške i naravno moraju biti na povodniku koji ne sme biti duži od tri metra… Cena karte za ljubimce je 10 evra za male i 35 evra za srednje i velike pse.

Veliki psi se mogu voziti španskim vozovima

Nadamo se da će vlasnici i veliki psi uspešno položiti ovaj test period i da će prevoz srednjih i velikih pasa postati svakodnevnica. A gde smo tu mi? Daleko, daleko, daleko…

Izvor:  woopets.fr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBORBA ZA DOSTOJANSTVO – Sloboda za okovane i zarobljene!
Sledeći tekstOTVORIO MI JE OČI – Posle 14 godina u azilu ovaj pas najzad dobija ljubav kakvu zaslužuje.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime