Naslovna VESTI PSI CEO ŽIVOT U LANCIMA – Suze su potekle kada je shvatila da...

CEO ŽIVOT U LANCIMA – Suze su potekle kada je shvatila da je došao kraj mučenju.

0
Pas zaplakao od sreće

Dve godine u lancima, ceo život. Rođena i odmah okovana najdebljim lancem koji smo ikada videli. Držana je u trošnoj baraci, na suncu, u hladnim noćima, bez hrane i vode. Priča koja teško može da se čita kada znate da su joj suze potekle.

Pas vezan teškim lancem

Zove se Vajolet. Stara je oko dve godine a po tragovima i ranama na vratu vidi se da je ceo život provela na lancu. Teški lanci su bili zaključani ogromnim i isto tako teškim katancem. Njene muke nikada nećemo moći ni da zamislimo.

Pročitajte i ovo: BOLNO VRIŠTANJE nikoga nije interesovalo! Mačence sa slomljenim nogama je bilo na ivici smrti.

Pronašla ju je žena, sasvim slučajno. Pored Vajolet, još pet pasa je bilo u sličnom stanju. Odmah je pozvala organizaciju koja se bori protiv držanja pasa na lancima i oni su sa okružnim šerifom došli na imanje. U ovom okrugu u Novom Meksiku, zakon zabranjuje držanje pasa vezanim ukoliko vlasnik nije prisutan.

Pas vezan teškim lancem

Najzad su uspeli da nađu nekog na gotovo napuštenom imanju i tada su saznali da je vlasnik na odsluženju zatvorske kazne. Vajolet i ostali psi su već veoma dugo bili ostavljeni bez odgovarajuće brige.

Pročitajte i ovo: NEŽNO I SLATKO! Najdirljivija priča dana.

Pas vezan teškim lancem

Kada su prišli jedva sklepanoj kućici gde se nalazila Vajolet, ona je zaplakala. Suze su joj krenule jer je znala da će je ovi ljudi osloboditi muka u kojima je živela. Svi psi su oduzeti vlasniku a organizacija NMDOG je preuzela brigu o njima.

Pas vezan teškim lancem

Vajolet je imala opekotine od sunca, a delovi tela su bili prekriveni crvima koji su je bukvalno živu jele. I pored muka koje je doživela Vajolet je bila prijateljski nastrojena prema spasiocima. Ali, videle su se posledice zanemarivanja: „Bila je veoma, veoma uplašena i još uvek je malo plašljiva“, rekla je jedna od članica organizacije koja brine o Vajolet. „Ako podignete ruku da uradite nešto, ili pomerite ruku prebrzo, ona se sagne i zgrči, kao da ćete je udariti. Ne mogu da zamislim šta je preživela.“

Pas vezan teškim lancem

Dana za danom, okružena pažnjom i ljubavlju ova kujica je polako počela da uči da veruje ljudima. Dobila je i igračke koje prosto obožava. Voli da ide u šetnje u kojima upoznaje svet koji nikada nije imala priliku da vidi. Mora još da se oporavlja. Da uči da veruje ljudima i da postane malo samouverenija. Srećom, sada je na sigurnom i okružena ljudima koji je vole i koji veruju da će vrlo brzo biti spremna da ode u novi dom u kome neće biti zanemarena i mučena.

Izvor:  thepetneeds.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEŽNO I SLATKO! Najdirljivija priča dana.
Sledeći tekstPEKI – Život u patnji i bolu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime