Naslovna VESTI DA LI SE SEĆATE VUČICE COKE? Njenoj vlasnici su ODUZETE još četiri...

DA LI SE SEĆATE VUČICE COKE? Njenoj vlasnici su ODUZETE još četiri životinje!

0
četiri životinje petface

Otkad je uhvaćena u Mirijevu i smeštena u Beogradski zoološki vrt, vučica ili pas po imenu Coka intrigira javnost! Da li je vučica, pas, kome pripada, gde je srećna,.. mnogo je bilo pitanja o njoj, za koje još uvek nismo saznali adekvatne odgovore!

Danas, Blic prenosi da će pored Coke, vlasnici po okončanju suđenja, biti oduzeta i još četiri mešanca vuka. Očajna vlasnica dvogodišnje Čokolade kojoj tepaju Coka priča da redovno odlazi sa ćerkom u Zoo vrt kako bi je videla bar na kratko, nada se da će se možda nekada vratiti kući i čeka.

NEOČEKIVANI OBRT: Vlasnik vučice Coke tvrdi da TO NIJE VUK, VEĆ MEŠANAC!

– Odlazimo u Zoo vrt i vidim da se Coka zaželela moje ćerke, dok mene gleda kao da sam je strpala u zatvor. Sede tako jedna sa jedne strane kaveza, druga sa druge i maze se. Coka uvek bude tužna kada moramo da krenemo, gotovo da nam ne dozvoljava da odemo. Institucije prebacuju lopticu, te svakako ne rade za dobrobit životinje, dok nama preostaje samo da čekamo, priča potištena V. S. za Blic.

četiri životinje petface

Veterinarska inspekcija je nedavno sa Inspekcijom za zaštitu životne sredine obavila inspekcijski nadzor u dvorištu Cokine vlasnice. Tada su ustanovili da se na toj lokaciji nalaze četiri hibrida kanadskog vuka-vučice i domaćeg psa nemačkog ovčara. Vlasnica ne spori da, osim pasa, u svom domu ima i četiri mešanca vuka, te objašnjava da bi “nabavila dozvolu da je znala da je zabranjeno” držati te životinje u svom domu.

– Oduzeli su ih, ali su kod mene do suđenja koje ne znam kada će biti. Najpre sam dobila na poklon od Beogradskog zoološkog vrta vučicu Bebanu, Cokinu babu, još 1996. godine. Dakle, nisam ukrala ili otela već dobila od državne ustanove. Ako je sada zabranjeno, tako je bilo i pre više od 20 godina. Zašto mi to niko nije rekao? Da sam znala da nije dozvoljeno, nabavila bih sve potrebne isprave, zaključuje V.S.

SLUČAJ VUČICA COKA: Niko nije nadležan za DNK, ona i dalje u zoo vrtu?

Ona priča da životinje u njenom dvorištu “imaju bolje uslove nego u Zoo vrtu” i da je “sve napravljeno da žive i uživaju”.

– Sve je ograđeno, pušteni su i van boksova u kojima imaju i kućice. Bolje žive nego u Zoo vrtu. Ako je u pitanju ugrožena vrsta, kako tvrde stručnjaci, trebalo bi da mi daju nagradu jer ih držim kao malo vode na dlanu, a ne da mi ih oduzimaju. U svetu se ovo ceni, ovakve vlasnike finansira država, prave se filmovi, pišu priče… Za Coku su, primera radi, mislili da je trudna, a u stvari je debela, jer kod mene imaju hranu u izobilju i fenomenalne uslove, zaključuje Cokina vlasnica.

Odluku ko je odgovoran za Coku – još uvek javnost čeka.

Izvor, Foto: Blic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKALKULATOR MAČIJIH GODINA: Evo koliko vaša ljubimica ima godina!
Sledeći tekstŽeljko je usnimio ženu, koja ostavlja mačku i mače pored puta, a njen izgovor razbeseno je sve! VIDEO

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime