Naslovna VESTI NEOČEKIVANI OBRT: Vlasnik vučice Coke tvrdi da TO NIJE VUK, VEĆ MEŠANAC!

NEOČEKIVANI OBRT: Vlasnik vučice Coke tvrdi da TO NIJE VUK, VEĆ MEŠANAC!

1
testovi petface

Priča o „mirijevskoj vučici“ dobila je neočekivani obrt posle informacije da životinja ima vlasnika uz kojeg je odrasla, da se zove Coka i da je sticajem okolnosti dospela na ulicu. Navodni vlasnik juče se pojavio u Upravi veterine, ali nije pružio konkretan dokaz da je životinja njegova. Uz to, tvrdio je da nije reč o vuku, već o mešancu.

– U narednim danima uradićemo analizu DNK i sve utvrditi,  kaže Zoran Ivanović, načelnik odeljenja Veterinarske inspekcije, a prenosi Kurir.

Preko 3.000 potpisa za 1 dan: PETICIJA da se vučica Coka vrati njenim vlasnicima!

Da li vlasnik tvrdi da je ovo mešanac, zbog Zakona, ili ne – utvrdiće se naknadno. Naime, prema Zakonu, divlje životinje se ne mogu držati bez odgovarajuće dozvole.

– Zakon o dobrobiti životinja zabranjuje držanje divljih životinja u zatočeništvu kod privatnih lica ukoliko ne poseduju saglasnost Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zaštite životne sredine. Ukoliko neko dođe u posed divlje životinje, obavezan je da o tome obavesti nadležne službe, koje donose dalje odluke, kaže on.

OBRT petface

Iz beogradskog zoološkog vrta su potvrdili da je Coka kod njih, da nije bila agresivna i da se normalno ponašala u društvu ljudi. Takođe, oni navode da nije htela da jede sirovo, već samo kuvano meso, što takođe ukazuje da se neko starao o njoj.

Vučica Coka NEĆE biti premeštena u kavez sa vukovima, kako je javnost spekulisala, jer među njima dominiraju alfa mužjaci i ženke i ne zna se kako bi je primili. 

KUPUJMO OD NJIH: Evo koje kompanije NE TESTIRAJU svoje proizvode na životinjama!

Ukoliko analize pokažu da je reč o vučici, inspekcija najavljuje pokretanje odgovarajućeg postupka, a sud će proceniti vreme, mesto i način izvršenja prekršaja.

Pavle Bihali, iz pokreta Levijatan, kaže za Kurir da su spremni da plate kaznu umesto vlasnice.

– Ako nam se javi i ukoliko veterinarska inspekcija odobri da se vučica može vratiti i da su uslovi adekvatni, spremni smo da platimo njenu kaznu. Druga opcija je da mi kao fondacija preuzmemo vučicu i da je smestimo u neki odgovarajući smeštaj, da ostatak života provede s ljudima kao što je i navikla. Naravno, interesuju nas okolnosti pod kojima se sve ovo dogodilo, jer to ne bi smelo da se dešava, mora da postoji odgovornost, objasnio je on.

Kako smo i mi juče pisali, pokrenuta je i peticija da se vučica Coka vrati svojim vlasnicima, a ukoliko želite možete je potpisati na OVOM LINKU!

Izvor: Kurir.rs
Foto: Vladimir Šporčić

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNišlija, Nenad, spašava životinje, a uz pomoć svog psa – pronašao i jednog deku!
Sledeći tekst6 MILIONA PREGLEDA: Čovek na bicikli vozi psa, a šeširom i maramom ga sakrio od kiše!

1 KOMENTAR

  1. Da li je Coka vucica ili mesanac stvarno nije ni vazno. Sta sad dizete frku ,,zakon ovo ili ono” vratite Coku vlasnicima i tacka. Kao zakonom je zabranjeno drzati divlje zivotinje. Pa Coku niko nije ni oteo ni ukrao, nasli je ljudi i odnegovali. Bilo bi lepo i humano da vratite zivotinju kuci a ne da se izivljavate (proseravate) nad njom. Sto se tice materijalne nadoknade, pa bicete namireni siguro.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime