Naslovna VESTI PSI DA LI JE OVO NORMALNO? – Odvođenje 10 uličnih pasa platili 1,2...

DA LI JE OVO NORMALNO? – Odvođenje 10 uličnih pasa platili 1,2 miliona dinara!

0
da li je ovo normalno

Nedavno je na Fejsbuku odjeknula vest da su gradske vlasti Kladova platile 1.200.000,00 dinara privatnoj firmi da uhvati i odvede iz grada 10 uličnih pasa! Građani Kladova se s pravom pitaju Da li je ovo normalno?

Saša Petrović za portal petface.net nam je ispričao da je ovo samo jedan u nizu poteza gradskih vlasti koje na nobjašnjiv i netransparentan način troši novac građana Kladova. Povrh svega, problem koji muči Kladovčane već niz godina ostaje nerešen.

da li je ovo normalno

Naime, godinama unazad iz gradske kase se izdvajaju značajna sredstva za nadoknadu štete građanima koji su bili žrtve napada uličnih pasa. Krajem 2018. godine odvojena su sredstva u iznosu od tri miliona dinara za izgradnju gradskog azila koji bi pomogao u rešavanju problema uličnih pasa.

SKANDALOZNO – Tražili psa u azilu, rekli im da nije tu, a pas je već dva dana zatvoren u užasnim uslovima

Pre toga, iz budžeta su davana i značajna sredstva za sklanjanje pasa bez vlasnika i to sada po zlu čuvenoj kompaniji Avenija MB. Posle snažnog pritiska aktivista iz Kladova, više nego štetan i po mnogima nezakonit ugovor između gradske u prave i Avenije MB je raskinut. Ulični psi su na kratko mogli da odahnu ali ne i građani. Broj pasa na ulici se svakodnevno povećavao. Istovremeno sa raskidom ugovora, objavljeno je da će grad dobiti svoje prihvatilište.

da li je ovo normalno

Prošlo je gotovo dve godine od odluke gradske skupštine i odvojenih sredstava, a od azila ništa! 30. novembra ponovo se u gradu na Dunavu pojavila ekipa Avenije MB koja je uhvatila i odvela 16 pasa koji su se našli na ulicama. Šest pasa je imalo vlasnike i bili su uredno čipovani! Psi su odvedeni u nepoznatom pravcu.

PROTIV AVENIJE MB: Vranjanci SPREČILI ODUZIMANJE 35 pasa čika Ace!

Saša Petrović otkriva da je ova „akcija“ Kladovčane koštala 1.200.000,00 dinara! Bilo je naručeno hvatanje 10 pasa, a 6 više, je izgleda bilo „čašćavanje“ od strane Avenije MB. Po ugovoru, za koji se ispostavio da je sklopljen bez sprovođenja procedure javne nabavke, za odvođenje jednog psa je plaćena astronomska suma od 120.000,00 dinara. Da bude jasnije – oko 1.000.- evra!!!

Ali tu nije kraj priči o bezumnom i nezakonitom trošenju gradskog novca. Posle brojnih krivičnih prijava građana, gradske vlasti su „o svom trošku“ poslale vozilo da se vrate vlasnički psi koji su „greškom“ pokupljeni sa ulica.

da li je ovo normalno

O celom slučaju je obavešteno i nadležno Tužilaštvo, ali po rečima Saše Petrovića ne očekuje se neki zadovoljavajući rasplet ovog slučaja. „Iz dosadašnjeg iskustva, Tužilaštvo ne sme da postupa u skladu sa ZAKONOM?!” – kaže Saša.

Izvor:  Saša Petrović 

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRAHOTA I TUGA! Ovakva nebriga se retko viđa
Sledeći tekstTOPI SRCA – Video koji pokazuje reakciju retrivera na preplašenu vlasnicu! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime