Naslovna VESTI PSI DANAS JE DAN PASA: Evo zašto ih toliko volimo!

DANAS JE DAN PASA: Evo zašto ih toliko volimo!

2
DAN PASA petface

26.avgusta, još od 2004. godine, obeležava se (mada neslužbeno) DAN PASA! Cela ideja krenula je od Colleen Paige-a, a podržana je od velikih zvaničnika SAD-a, kao što je Džordž Buš. Njegov škotski terijer Barni ima svoje sajt i čak je glumio u seriji kratkih filmova. 🙂

Cela ideja oko obeležavanja DAN PASA zapravo za cilj ima jačanje svesti kod građana o važnosti zaštite naših najboljih prijatelja, podsticaj bolje brige o psima, kao i podsećanje koliko su oni naši NAJBOLJI PRIJATELJI bez kojih ne bismo mogli!

DAN PASA petface

Takođe, „National Dog Day Foundation“ podseća na sve one pse kojima je ulica dom, dok traži i veće i strože kazne za zlostavljače pasa. Oni takođe podstiču udomljavanje i podržavaju legalne odgajivače, dok one „sa druge strane zakona“ opominju na zlo koje nanose svetu, ali i psima!

Psi su verni prijatelj, i ovaj DAN PASA treba da nas podseti koliko moramo ceniti njihovu ljubav, vernost i sve što rade za nas iz dana u dan! Oni pomažu slepima i deci sa invaliditetom, pomažu policiji, vatrogascima i vojsci u njihovoj brizi za sigurnost svih nas. Njihova vrednost u društvu je neizmerna, a današnji dan služi kao podsetnik i mogućnost da im izrazimo zahvalnost.

Kako ćete proslaviti ovaj dan? Mi vam predlažemo da se učlanite u društvo vlasnika pasa (ukoliko niste), tako što ćete udomiti jednog ljubimca. Takođe DAN PASA treba da nas podseti da nema razlika među rasama, rasnim psima i mešancima, jer svi oni jednako doprinose kvalitetu čovekovog života i trebaju našu brigu i ljubav.

DAN PASA petface

Zato, uzviknimo danas glasno HVAL AVAM, zagrlimo naše ljubimce najjače što možemo i ne zaboravimo one koji nemaju tu sreću da ih danas neko zagrli. Svratite do lokalnog azila, nahranite uličnog psa, izmamite osmeh, zagrlite ga čvrsto.

Svim ljubiteljima pasa želimo SREĆAN DAN PASA!

U nastavku pogledajte FOTO GALERIJU koja će odgovoriti na naše pitanje – ZAŠT IH TOLIKO VOLIMO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPokušali su da je siluju u Grčkoj, ali je u pomoć pritekao pas lutalica. Epilog – UDOMILA GA JE!
Sledeći tekstOn je bio ulični pas sa prekomernom težinom, a onda se sve promenilo kada su ga našli dobri ljudi

2 KOMENTARA

  1. Na Avali-tresnja,gde moj sin u svojoj kuci zivi i cuva svoje pse
    Komsije su takvi divljaci da mu bacaju otrov u dvoriste,u vodu koju psi piju,salju komunalnu policiju bez razloga,iskazuju mrznju.Eto gde zivimo.Tamo ako neko ima psa onda je vezan na lanac i laje po ceo dan,za razliku od nasih koji su srecni i veseli.

  2. jednog sam udomila prosle godine,dala mu ime Dusan..izlecila od dusmana koji su ga matretirali,sad je moj pas,ali g a ja zovem mamin sin mamin decak,volim ga i pored 4 macke on spava sa nama i zivi.ali ima jos 10 drugara napolje,nemogu ih sve udomiti..ali su tu ispod moje terase,sklanjaju od kise,i ponovo smetaju komsiluku,iako su jako mirni plasljivi,iz azila su dosli tu…nas cetvoto nemozemo da se izborimo sa ostalima…niko nece da ih primi svi s e ljute sta ce tu…a moj Dusan ih jako voli…danju se igra sa njima..ali ih cuje uvece kako laju ako ih neko tera odatle ili prolaze autom… sta dalje?!!!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime