Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET On je bio ulični pas sa prekomernom težinom, a onda se sve...

On je bio ulični pas sa prekomernom težinom, a onda se sve promenilo kada su ga našli dobri ljudi

0
pas sa prekomernom težinom petface

pas sa prekomernom težinom: Neretko se dešava da vlasnici iz prevelike ljubavi, ljubimcima daju mnogo veće porcije hrane od onih koje su im zaista neophodne. Međutim kada je u pitanju ovaj posebni pas, priča je malo drugačija.

pas sa prekomernom težinom: definicija gojaznosti podrazumeva da neko ima 15% više od svoje normalne težine. Neretko se dešava da vlasnici iz prevelike ljubavi, ljubimcima daju mnogo veće porcije hrane od onih koje su im zaista neophodne. Međutim kada je u pitanju ovaj posebni pas, priča je malo drugačija.

Ovaj pas sa prekomernom težinom zove se Bolinha i pronađen je na ulicama zapdanog Brazila. Usled gojaznosti, Bolinha je postao skoro nepokretan i imao je velikih poteškoća sa disanjem.

Po rečima vetrinarskog stručnjaka do problema sa kilogramima kod pasa, kao i kod ljudi, dolazi usled usled konzumacije nekontrolisanih porcija i nedostatka fizičke aktivnosti. Kod ovog psa situacija je malo karakteristična.

pas sa prekomernom težinom petface

Naime, on je živeo pored benziske pumpe gde je ubrzo pobrao simpatije lokalnog stanovništva, koje mu je često ostavljalo hranu. Nedugo potom, on je postao i atrakcija zbog svog izgleda, uzrokovanog prekomernom težinom.

A onda se sve promenilo kada je jedan čovek odveo ovog gojaznog psa u Animal Protection Organization, gde je on dobio svoje prvo kupanje u životu. Tamo je Bolinha obasipan ljubavlju i odmah potom počeo je njegov put ka ozdravljenju.

pas sa prekomernom težinom petface

Počeo je da se hrani zdravo i da vežba. Trening je podrazumevao da vežba na pokretnoj traci u vodi, kako bi se ublažio pritisak na njegove oslabljene zglobove. Ovaj mukotrpni rad i odricanje od hrane rezultiralo je time da Bolinha izgubi oko 14 kilograma, od preko 36, koje je je imao kada su ga uzeli sa ulice.

pas sa prekomernom težinom petface

Za sve one ljubimce koje već broje prekomerne kilograme ili su skloni gojaznosti, Trainer je pripremio specijalnu hranu LIGHT ALL SIZES. Svi sastojci su pažljivo odabrani i mogu se pohvaliti najboljim kvalitetom. Pored pilećeg i ćurećeg mesa, kukuruza i pirinča, ova hrana sadrži Neopuntiu, odnosno specijalna vlakna,  razvijena iz kaktusa, koja pospešuju sagorevanje kalorija.

pas sa prekomernom težinom petface

Pokažite svojim ljubimcima koliko ih volite brigom o njihovom zdravlju. Umesto velikih porcija, obasipajte ih zagrljajima i poljupcima, a brigu oko ishrane prepustite timu stručnjaka iz Trainera.

Za uvećanje, kliknuti na sliku!

 

Prethodni tekstDANAS JE DAN PASA: Evo zašto ih toliko volimo!
Sledeći tekstSUBOTICA: Pas, koji je 12 godina mahao repom u azilu, UDOMLJEN JE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime