Naslovna VESTI PSI ISKRENO RAZUMEVANJE: Evo zašto dete sa autizmom treba da odraste uz psa!

ISKRENO RAZUMEVANJE: Evo zašto dete sa autizmom treba da odraste uz psa!

0
dete sa autizmom petface

Odrastanje sa kućnim ljubimcem jedan je od najboljih odluka, koje roditelji mogu doneti kada je njihovo dete u pitanju! Učenje odgovornosti, saosećanja, otvorenosti, socijalziacije, primanja bezuslovne ljubavi i sticanje znanja o svim živim bićima – samo su neke od benefiti života sa psom ili macom!

Mnoga istraživanja su pokazala I mnoge zdravstvene koristi u korelaciji dete – pas! Veruje se da psi mogu pomoći deci u olakšavanju anksioznosti zbog razdvajanja od roditelja, a brojna su istraživanja pokazala da kućni ljubimci mogu pomoći kod hiperaktivnosti mališana!

Pročitajte još:
Dokazano: psi uče decu životnim lekcijama!

dete sa autizmom petface

Ono što je u našoj današnjoj priči akcenat je korist psa kada je dete sa autizmom u pitanju! Autistična deca se često oslanjaju na neverbalne signale u komunikaciji, baš kao što to rade kućni ljubimci. Stoga kontakt sa mačkom ili psom može pomoći autističnom detetu u interakciji sa ljudima.

Amerika je ovu korist odavno prepoznala, pa je među terapeutske pse uvrstila I one koje će pomoći deci sa ovom bolešću! Jedan od korisnika novog programa je i petogodišnja Holena Gonzales iz San Dijega, u Kaliforniji, koja ima posebnu vezu sa treniranim psom Mafetom.

Pročitajte još:
DOKAZANO: Psi pomažu ljudima sa epilepsijom!

dete sa autizmom petface

Holenina majka Rebeka Kuk je istakla da je Mafet promenio život njene ćerke jer je briga za tog psa stvorila kod devojčice osećaj odgovornosti koji će nositi do kraja života.

– Holenine komunikacione sposobnosti su se uvećale tri puta za tri meseca od kako je Mafet sa nama u kući, a njena ličnost je isplivala na površinu, postala je mnogo društvenija, rekla je majka devojčice za Glas Amerike.

Interakcija koju ova deca stvaraju sa psima je ustvari najdragocenija, jer je zasnovana na bezuslovnoj uzajamnoj ljubavi i prijateljstvu, što sve ukupno doprinosi boljoj socijalizaciji!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIZBOR ZA NAJELEGANTNIJE: Pomozite nam da izaberemo ljubimce sa najviše šarma!
Sledeći tekstVRELI LETNJI DANI: Flašica vode i hlad – spas i za nas i za ljubimce!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime