Naslovna VESTI PSI Dokazano: psi uče decu životnim lekcijama!

Dokazano: psi uče decu životnim lekcijama!

1
psi uče decu petface

psi uče decu: Ako ste primetili da veoma često morate da terate svoju decu da rade domaći zadatak, ako imate problema da ih motivišete da, umesto gledanja televizije ili igranja video igrica, izađu napolje, onda bi trebalo da nabavite kućnog ljubimca.

Opšte je poznato da ljubimci veoma blagotvorno deluju na naše psiho-fizičko stanje, snižavajući nam nivo stresa ili krvni pritisak.

Pročitajte još:
Nabavite deci ljubimce, biće odgovornija!

Međutim, iako sasvim mala deca ne brinu o smanjenju stresa, ljubimci ipak mogu i te kako da budu značajni za njihov celokupan razvoj. Dovođenje novog ljubimca u kuću može biti efikasan način pripremanja deteta za stvarne životne situacije.

Na primer, ljubimci mogu da olakšaju prelaz kada dete odjednom mora da “deli” svoje roditelje sa novim bratom ili sestrom, tako što će dete već biti naučeno da beba nije konkurencija, već naprosto novi drugar o kojem treba da se vodi računa.

Pored toga, redovnim odlaskom kod veterinara deca se uče da lakše prihvataju ili prevazilaze situacije u kojima je neko bolestan ili povređen.

Deca koja imaju pse fizički su aktivnija u odnosu na svoje vršnjake, pa shodno tome imaju daleko manje izglede da postanu gojazna, tvrde britanski naučnici.

Pročitajte još:
DOKAZANO: Pas je najbolje oružje za pobedu nad lenjošću!

Ljubimci deci pomažu u svemu, pa i u učenju. Najnovije studije pokazuju da deca imaju znatno veću koncentraciju kada imaju kućnog ljubimca.

psi uče decu petface

Međutim, ljubimci nisu igračka i tome treba da naučite svoje dete. Ponašanje dece može da budu protumačeno kao prava pretnja ljubimcu, kada se uzme u obzir da sedeca veoma brzo kreću, imaju visoke glasove, često zaboravljaju da moraju nežno da se ophode sa psom ili mačkom, a znaju da budu i nepredvidiva. Osmislite im zajedničke igre u kojima će uživati i psi i deca,a tako ćete i decu naučiti kako da se pažljivo i odgovorno ponašaju prema ljubimcu.

Neka i vaše dete odraste uz kućnog ljubimca i tako nauči da pokazuje i pruža ljubav, da bude odgovorno i da zna da brine o drugima.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTRANSFORMACIJA: Bio je pas na samrti, a izrastao je u belog lepotana! (VIDEO)
Sledeći tekstVRANJE: „Šinteri su uhvatili Žuću. Metalna šipka ga je stezala, a krv mu je išla iz usta“!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime