Naslovna VESTI PSI DETE ZA PRIMER: Devojčica iz Švedske hrani pse u Zaječaru! (VIDEO)

DETE ZA PRIMER: Devojčica iz Švedske hrani pse u Zaječaru! (VIDEO)

0
dete za primer

Zamislite državu u kojoj nema napuštenih pasa i u kojoj svaki pas i mačka imaju svoj dom i ljubav koja im se svakog dana pruža? Topao krevetić, redovnu hranu i vodu, dovoljno izlazaka napolje i igre sa drugarima? Zvuči bajkovito, ali zapravo takva zemlja postoji i nalazi se u Evropi. U pitanju je Švedska! Upravo odatle dolazi junakinja naše priče, devojčica po imenu Noomi.

Iako u svojoj zemlji nema prilike da vidi napuštene, gladne i zanemarene pse, ova mila duša brine o uličnim psima. Ako se pitate kako, evo ovako! Svaki put kada dođe u Zaječar kod svoje bake, Noomi se brine o napuštenim, uličnim psima tako što ih svakodnevno hrani i mazi. To je ono što im treba i što ona može da im pruži. Za nju smo saznali preko Udruženja Beta iz Zaječara sa kojima Noomi pomaže kada je u Srbiji.

dete za primer

Prema rečima njene majke, Noomi je naučena da su životinje na ovom svetu bile i pre nas, ljudi, i da mi ovaj svet samo pozajmljujemo od njih. Svi smo jedno i niko ne vredi više od drugoga, kaže majka devojčice. Na kraju dodaje da je na svoju ćerku izuzetno ponosna. A kako i ne bi, kada još od malih nogu ovo dete pokazuje neverovatnu empatiju koju ne poznaju ni mnogo stariji od nje.

ON NIJE ZNAO DA SE BRANI: Napali su ga drugi psi i sada ima OGROMNE POVREDE PO TELU! (VIDEO)

NAJJAČI PREDSEDNIK NA SVETU: Predsednik Irske svuda ide sa svojim VOLJENIM PSOM! (VIDEO)

Deca se uče pravim vrednostima od najranijeg uzrasta. Kakvi će biti prema ljudima, životinjama, koliko će biti pažljivi i empatični, sve dolazi iz kuće. I zato, ovom prilikom apelujemo na sve roditelje da pročitaju priču o devojčici zbog koje neki ulični psi sada znaju kako ljubav i pažnja izgledaju. Svako živo biće je važno i to je ono što svako dete treba da zna! Bravo, Noomi!

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.