Naslovna VESTI PSI NAJJAČI PREDSEDNIK NA SVETU: Predsednik Irske svuda ide sa svojim VOLJENIM PSOM!...

NAJJAČI PREDSEDNIK NA SVETU: Predsednik Irske svuda ide sa svojim VOLJENIM PSOM! (VIDEO)

0
najjači predsednik na svetu petface

Visoke državne funkcije ne znači da ljudi ne mogu imat svog pratioca za zvaničnim događajima i svim ostalim prijemima. Ovo je priča o predsedniku Irske i njegovom psu koji svuda idu zajedno.

Majkl Higins, predsednik Irske, ima drugačiji pristup – ne žudi za retkim vrstama i ne ograničava slobodu ljubimaca čak ni kada se to od njega očekuje. Brod i Šioda su bernski planinski psi koji su, sa svojim vlasnikom, verovatno ispratili više diplomatskih događaja od pojedinih političara. Veseli su, radoznali i puni samopouzdanja. Ako ukradu šou, onda to učine svojevoljno, tako što insistiraju da budu maženi po svaku cenu. Nisu izbirljivi – spopašće manje poznate zvanice koliko i princa Harija, prenosi City Magazine.

PROČITAJTE I:

DRUGARI ZA ČITAV ŽIVOT: Pas i mačići imaju NERASKIDIVO PRIJATELJSTVO, od kojeg lude njihovi vlasnici! (VIDEO)

ČOVEK U KOLICIMA USVOJIO PSA U KOLICIMA: Četiri puta odbačen, konačno ima dom koji zaslužuje! (VIDEO)

MRSA INFEKCIJE: Rizik od ove vrste infekcija imaju PSI U KONTAKTU SA LJUDIMA! (VIDEO)

U državama poput Irske, u kojima predsednička funkcija nije uzurpirana preko svake mere i pretvorena u sredstvo za apsolutističku vladavinu, omiljenost u narodu postiže se prirodnošću, liberalnim stavovima i profesionalnošću.

Higins je, kao jedan od najomiljenijih političara, započeo drugi predsednički mandat 2018. godine. Njegova biografija oduševljava. Stekao je zvanje mastera sociologije, predavao na Univerzitetu u Golveju, napisao više zbirki pesama, akademskih radova i knjiga. Politikom se bavi duže od 40 godina, ali je do pobede na predsedničkim izborima živeo u dvosobnom stanu u Dablinu. Poznat je kao veliki pokrovitelj sporta, kulture i umetnosti. Predstavnik je Ujedinjenih nacija u borbi za prava žena, a rasizam i homofobiju smatra razornim po društvo. Trudi se da živi poput drugih ljudi, tako da je fotografisan kako razgovara sa prolaznicima i stoji ispred bankomata.

Kada se Higins pre dve godine ponovo kandidovao za predsedničku poziciju,njegovi psi su uvučeni u političke igre. Piter Kejsi, glavni protivkandidat na izborima, kritikovao je količinu novca koja se troši na Broda i Šiodu, iako se ispostavilo da predstavljena suma nema veze sa realnošću i ne potiče od poreskih obveznika. Higinsu je posebno zamereno što mu ljubimci nisu irske pasmine. Uprkos reklami koju je snimio na tu temu, Kejsi nije pobedio – osvojio je 23% glasova, dok je Higins imao zavidnih 56%.

Zaista je teško pronaći nešto loše u karakteristikama bernskih planinskih pasa. Gotovo da nema miroljubivijih džinova na svetu. Uprkos tome što mužjaci mogu biti visoki 70 cm i teški više od 50 kilograma, veoma su pažljivi prema deci. Rasa vodi poreklo još od doba Rimljana, a zvanično je ustanovljena u Švajcarskoj 1907. godine. Kada su se tačno Brod i Šioda zainteresovali za svoje političke dužnosti nije poznato, ali fotografije koje slede dokazuju da sa njima i Higinsom nijedan diplomatski događaj nije dosadan.

Oni su jedinstven par.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJPOZNATIJI BEOGRADSKI ŠVERCER: Ovo je kuca koja obožava da se vozi sama autobusom! (VIDEO)
Sledeći tekstOVAJ PAS IMA TALENAT: U jednoj igri pobedio je svoju vlasnicu! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime