Naslovna VESTI PSI DIRLJIVA ISPOVEST IZ SARAJEVA: Vedran (28) je oboleo od karcinoma. Onda je...

DIRLJIVA ISPOVEST IZ SARAJEVA: Vedran (28) je oboleo od karcinoma. Onda je u njegov život ušetala čivava Lili!

0
civava i bolestan decak petface

„Ona mu vraća osmeh na lice. Ona je naš član porodice“, ovako glasi poruka koja je danas stigla u redakciju Petface-a pravo iz sarajevske porodice Mujić.
Naime, priča nas vraća nekoliko godina unazad, kada je Vedranu, tada dvadesetjednogodišnjem dečku dijagnostikovan kancer.
„Prva operacija je bila u aprilu. Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo, jer mu je odmah nakon te operacije dijagnostikovan još jedan karcionom, ovog puta ispod levog bubrega. Tada nastaje pakao u našim životima“, priču nam priča Senada, Vedranova majka.
Borba za život njihovog sina je konačno dobila pozotivan ishod. Nakon pet godina, Vedran je izlečen.

civava i bolestan decak petface
„U periodu hemoterapija koje je primao, Vedran je imao samo jednu želju – da mu nabavimo psa. Tada u naš dom stiže Laki. Ne mogu vam opisati tu sreću i svakodnevni osmeh koji je Vedran imao uz njega. Nikada nismo pomislili da našem bolesnom detetu može naškoditi Lakijevo društvo“, priča nam Senada.
Međutim, Laki je nesrećnim slučajem nakon nekog vremena uginuo. Vedran, uz svu bol koja ga je zadesila, pada u još veći očaj.
„Znali smo šta nam je činiti. Putem oglasa vidimo da neki čovek iz Tuzle prodaje čivave. Kada smo mu objasnili našu životinu priču daje nam jednu čivavicu za malo novca“, prepričava gospođa Mujić.
civava i bolestan decak petface

U njihov dom tada stiže Lili. Čivava neverovatne energije, neiscrpne žeje za igrom sa bolesnim dečkom i motivacije koju mu pruža. Uz Lili, Vedran postaje pozitivniji, sa željom da sva nedaća koja su ga zadesila borbeno preživi. Uz nju, on se budi sa osmehom, a dan provodi u igri.
„Kada smo je doneli, kao da smo uneli lek u kuću. Ona je naš osmeh. Koliko god da smo tužni i nervozni, ona je tu da vrati osmeh na naša lica. Spava na mom jastuku, sa nama jede, pije,.. Ne bismo mogli da zamislimo život bez nje više ikada. Putuje sa nama svuda. Gde god krenemo – stane u torbu i putuje“, kroz smeh nam priča Senada.
Vedran je danas zdrav dečko, preživeo je najtežu bitku i počeo da uživa u svakom novom danu – sa svojom Lili, razume se. Ona je njegova borba, kaže. Bez nje, ne bi imao tu snagu i tu pokretačku energiju. Danas porodica Mujć broji 6 članova – mama Senada, tata, sinovi Vedran, Dejan i Arman i ONA – gospođica Lili!

Foto: Privatna arhiva

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNemački ovčar, sa slomljenom nogom, 10 dana leži na grobu preminulog vlasnika!
Sledeći tekstSpašen sa ulice, Garfild je nova najlepša mačka Srbije!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime