Naslovna VESTI PSI ZDRAVSTVENA PREDNOST: Još jedan dokaz ZAŠTO bi vaše dete trebalo odrasti uz...

ZDRAVSTVENA PREDNOST: Još jedan dokaz ZAŠTO bi vaše dete trebalo odrasti uz psa!

0
dokaz petface

Vlasnicima kućnih ljubimaca nije potrebo nikakav naučni ili stručni dokaz da bi shvatili da njihov najbolji lajavi prijatelj čini život srećnijim, potpunijim, lepšim. Ipak, nije na odmet ponekad podsetiti na brojne dokaze koji potkrepljuju njihovo, subjektivno mišljenje 🙂

Najnovija tvrdnja, koja ide u prilog činjenici da odrastanje uz psa ima brojne prednosti, je da upravo lajavi čupavi prijatelj štiti dete od problema sa kožom i alergija.

GLASNO I JASNO: Iz ovih 5 razloga I JA IMAM PSA!

Naime, deca koja odrastaju sa psom imaju manji rizik od dobijanja ekcema od dece koja nisu odrastala uz psa. Takođe, mališani koji rastu uz psa, imaju značajno manji rizik da razviju neku od mnogobrojnih alergija na životinje i njihovu dlaku.

Naučnici su želeli da utvrde ima li prisutnost psa u kući ikakav uticaj na navedena stanja. Posmatrali su učestalost ekcema kod dece čija je majka bila izložena psima barem jedan sat tokom trudnoće. Zaključili su da izlaganje psima i pre samog rođenja značajno smanjuje mogućnost nastanka ekcema.

NAUKA POTVRDILA: Onaj ko voli životinje – srećniji je čovek i bolji radnik!

U drugoj studiji posmatrali su dva efekta koja psi imaju na obolele od astme. Prvi efekat odnosio se na proteine koji utiču na alergije, a drugi efekat su bakterije na psećem krznu. Otkrili su kako nealergenske bakterije imaju zaštitno dejstvo na simptome astme kod dece, ali da protein te iste simptome pogoršava.

dokaz petface

Neobično je to da se, u određenim situacijama, ovakvo otkriće pokazalo pozitivnim čak i kad je u pitanju dete koje je alergično na životinje.

-Iako se ekcemi najučestalije javljaju kod dojenčadi, mnogo ljudi ne zna da postoji progresija od ekcema do alergije na hranu, sve do nosnih alergija i astme, poručio je alergolog Gagandeep Cheema, koji je bio voditelj prvog istraživanja o uticaju pasa na ekcem.

I zato, ukoliko još uvek niste, danas je dan odluke – NABAVITE PSA i POBOLJŠAJTE ŽIVOT!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUŽAS U KRALJEVU: Psi izbodeni nožem, dok su spavali u svojim kućicama!
Sledeći tekstVlasnici hteli da uspavaju svoju pudlu, jer je „previše glupa“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime