Naslovna VESTI PSI Na TV-u emitovan šokantni dokumentarac o prevozu živih životinja!

Na TV-u emitovan šokantni dokumentarac o prevozu živih životinja!

0
dokumentarac petface

Nemačka televizijska kuća ZDF objavila je šokantni dokumentarac o prevozu živih životinja u Evropi i izvan nje, u kojemu su prikazane i snimci iz Hrvatske. Ovo je još jedan dokaz o brutalnoj stvarnosti prevoza životinja i o kršenju evropskog zakonodavstva o dobrobiti životinja i međunarodnih sporazuma.

Iz organizacije „Eurogroup for Animals“, čiji je člani i hrvatsko udruženje „Prijatelji životinja“, poručuju da ovaj novi dokumentarac pokazuje da je situacija hitnija nego ikad i da Evropska unija mora dati HITNO REŠENJE!

Šokantan snimak iz Hrvatske: Mučenje teleta i krave uz reči: „Moraju biti u kondiciji“!

U pomenutom dokumentarcu, zabeležena je rutinska grozomorna stvarnost životinja, koje trpe prevoz i po nekoliko dana i nedelja bez hrane, vode i veterinarske nege. Životinje su iscrpljene, gladne, žedne, prekrivene izmetom, prerezanih tetiva i probodenih očiju!

dokumentarac petface

-Situacija je još gora sa prevozom živih životinja u zemlje trećega sveta, posebno leti kada su životinje zatočene u kamionima na temperaturama koje prelaze i 39 stepeni, često bez vode. Na bugarsko-turskoj granici, vrućoj tački evropskog prevoza živih životinja, životinje moraju satima čekati u kamionima bez ikakvog hlada, hrane, vode ili čiste stelje, prekrivene izmetom, pre nego što nastave svoj put. Na kraju užasnih putovanja, životinje idu na klanje koje svojom okrutnošću nadilazi svaki film strave – metode uključuju rezanje tetiva i probadanje očiju, kako bi se životinje onesposobile prije klanja, rekli su nam iz udruženja „Prijatelji životinja“.

BEOČIN: Privatna firma hvatala napuštene pse – osvanuo snimak!

UŽAS,…

Najavni video dokumentarnog filma o prevozu živih životinja koji je 21. 11. premijerno prikazan na nemačkoj televiziji ZDF.

Prijevoz životinja from Prijatelji zivotinja on Vimeo.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVE NAJAVE: Da li će Novi Sad ovog puta zaista dobiti GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMCE?
Sledeći tekstPut oko Italije za 4 dana: Mačka ušla u kutiju i stigla na drugi kraj zemlje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime