Naslovna VESTI PSI NOVE NAJAVE: Da li će Novi Sad ovog puta zaista dobiti GROBLJE...

NOVE NAJAVE: Da li će Novi Sad ovog puta zaista dobiti GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMCE?

0
groblje petface
Foto: Ilustracija

Već godinama unazad, tema u vezi sa izgradnjom groblja kućnih ljubimaca u Beogradu i Novom Sadu, samo je na nivou ideje ili slova na papiru. Ovih dana, u medijima se prolomila informacija da će Novi Sad do 2019. godine dobiti groblje na kom će ljudi moći da dostojanstveno sahrane kućne ljubimce. Da li je ponovo samo reč o priči ili će se to zaista dogoditi, vreme će pokazati.

groblje petface
Foto: Ilustracija

Kako prenosi novosadski portal 021, gradski urbanisti su u jedan od urbanističkih planova konačno uvrstili i tačnu lokaciju za izgradnju groblja za kućne ljubimce, uzevši u obzir da je dosad ovo bila samo ideja koja nikada nije konkretnije sprovedena u delo. Groblje bi trebalo da se nalazi u Alibegovcu.

Pročitajte još: Prvo groblje za kućne ljubimce IPAK u Novom Sadu?!

groblje petface
Foto: Ilustracija

Groblje za kućne ljubimce biće posebna celina. U nacrtu plana se navodi da će za to groblje posebno biti donet plan detaljne regulacije, ali je poznato da će se prostirati na 1,4 hektara.

Pročitajte još: SINIŠA MALI: „Beograd dobija groblje za kućne ljubimce u 2016. godini“!

U prethodnim planovima za izgradnju groblja za kućne ljubimce, procenjeno je da bi to grad koštalo oko 100 miliona dinara da se uredi groblje za kućne ljubimce i da bi to trebalo da se dogodi do 2020. godine.

groblje petface
Foto: Ilustracija

Inicijativa za izgradnju je pokrenuta još 2014. godine. Mnogi vlasnici sahranjuju ljubimce u svojim dvorištima, parkovima, okolnim šumama, iako je zakonom to zabranjeno.

Nadamo se da ova ideja, ovoga puta, neće ostati nerealizovana. Mnogi vlasnici žele da sahrane svoje ljubimce kako dolikuje, i na taj način takođe čuvaju uspomene na njih.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZAJEČAR: Ovo je priča o Loliti i Manji, priča o sestrinskoj ljubavi!
Sledeći tekstNa TV-u emitovan šokantni dokumentarac o prevozu živih životinja!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime