Naslovna VESTI PSI DRŽAVNA SAHRANA UZ NAJVIŠE POČASTI: Simba, pas za otkrivanje eksploziva iznenada umro.

DRŽAVNA SAHRANA UZ NAJVIŠE POČASTI: Simba, pas za otkrivanje eksploziva iznenada umro.

0
sahranjen uz državne počasti

Službeni pas Simba koji je bio poznat po mnogobrojnim akcijama pretrage i otkrivanja eksplozivnih naprava iznenada je umro u u veterinarskoj klinici Parel u Mumbaiju u Indiji.

Zahvaljujući svojoj sposobnosti da koriste svoj izvanredan njuh, mnogi psi su našli svoje mesto kao službeni psi u policijskim i vojnim antiterorističkim jedinicama. Simba je priključen policijskim snagama Mumbajia 2013. godine. Kada god bi policija dobila dojavu o sumnjivoj torbi ili paketu u gradu sa 24 miliona stanovnika, Simba je rizikovao svoj život kako bi otkrio tačnu lokaciju i sadržaj potencijalne opasnosti.

Pročitajte i ovo: UBIJENA ZBOG SVOJE DOBROTE: Ukrajinska volonterka ubijena pošto je odnela hranu u azil za pse.

Prema rečima policijskih zvaničnika, Simba se poslednjih mesec i po dana osećao loše i bio je podvrgnut lečenju. Nažalost, nije uspeo da se izbori sa bolešću i uginuo je. Nakon njegove smrti, policija Mumbajia se pobrinula da Simba dobije zasluženu državnu sahranu u znak poštovanja i zahvalnosti za svoju službu gradu i državi.

sahranjen uz državne počasti

Pročitajte i ovo: VRIŠTALO I PLAKALO: Bezdušno bačeno štene borilo se da dođe do daha.

Devetogodišnji Simba je kremiran u skladu sa hinduističkim običajima uz počasni plotun pripadnika policijskih snaga ovog grada.

sahranjen uz državne počasti

Inače, Simba nije prvi pas koji je sahranjen uz državne počasti. Labrador retriver Zanđir je 2000-te godine sahranjen uz iste počasti. Bio je proglašen za najboljeg detektora eksploziva u svom odredu pošto je otkrio 3329 kilograma eksploziva, 249 ručnih bombi i preko 6.000 komada municije. 1993. godine ovaj pas je pomogao da se spreči eksplozija još tri bombe u Mumbajiu koje su mogle da odnesu hiljade života.

Izvor:  shikshanews.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUBIJENA ZBOG SVOJE DOBROTE: Ukrajinska volonterka ubijena pošto je odnela hranu u azil za pse.
Sledeći tekstSVAKI ŽIVOT KOJI SE SPASE BUDI NADU: Spasen pas iz blata posle klizišta.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime