Naslovna VESTI PSI Dudu je dalmatinac iz regiona, koji je pobedio 15 hiljada pasa i...

Dudu je dalmatinac iz regiona, koji je pobedio 15 hiljada pasa i postao najlepši u Evropi!

0
Dudu petface

Dudu ima devet godina i upravo je proglašen najlepšim psom u celoj Evropi. Posebno smo ponosni, jer Dudu živi u našem komšiluku, u Zagrebu!

Prestižnu titulu osvojio je pobedivši više od 15 hiiljada pasa, koliko ih se prijavilo na izložbu sa svih strana sveta. Kada ne osvaja pseće piste, Dudu uživa u igri sa drugim psima, trči livadama, a obožava i more, dok jednog dalmatinca u očaj baca jedino kišni dan 🙂

Dudu petface

PROČITAJTE I:

FEEENOMENALNO: Par „oživeo“ film 101 dalmatinac! (FOTO)

Dudu je prava jedna tačkasta maza, koja se najradije igra plastičnom flašom, neretko lizne kafu iz šoljice, a onda ode na jedno ovakvo takmičenje i osvoji PRVO MESTO!

– Dudu je dalmatinac, autohtona hrvatska rasa, hrvatski uzgoj i hrvatsko vlasništvo, rekla je za vecernji.hr Željka Halper Dražić i dodala da je ovo posebno priznanje jer PRVI PUT u istoriji jedan senior dobija titulu najlepšeg u Evropi.

Dudu petface

-U istoriji kinologije nije se dogodilo da jedan pas veteran bude proglašen najlepšim psom izložbe. To je gotovo nemoguće! Plačem od ponosa i sreće! Oni nemaju mirisa, vrlo su inteligentni i izuzetno vešti sa konjima. Neki kažu da je dalmatinski pas pola pas, pola mačka jer voli da se uređuje i sklupča baš kao mačka, rekla je Željka.

Iako ima skoro punih devet godina, Dudu izgleda poput mladog psa i razigran je kao štene.

Kakva se tajna krije iza tako velikog uspeha, postoje li geni koji garantuju uspeh, jer mnogo je lepih pasa? Zaključak je jednostavan: radost života i želja da se dopadne. To je ono po čemu se prepoznaje svaki uspešan izložbeni pas. A kod kuće on je ljubimac koji živote svojih vlasnika čini lepšima.

BRAVO, DUDU!

Izvor, Foto: www.vecernji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAČKA I ČOVEK: Postali su najbolji prijatelji i svakog dana se druže!
Sledeći tekstDRAMA U BRAĆE JERKOVIĆ: Pas upao u šaht na kojem nije bilo poklopca! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime