Naslovna VESTI PSI Bila je zakazana EUTANAZIJA, prognoze su loše, ali jedna žena ne odustaje...

Bila je zakazana EUTANAZIJA, prognoze su loše, ali jedna žena ne odustaje od ovog psa!

0
eutanazija petface

Žena je hodala niz ulicu u Tampi, Florida, kada je videla nešto čudno na prozoru kuće, mala i bolesna pudla sedela je ispred prozora.

-Rekla je da je sa ulice videla kako je u pitanju skelet, navodi Goldsberi, osnivačica skloništa za životinje dodajući da je žena, koja je primetila pudlu, odmah pozvala kontrolu za životinje.

TUŽNO: Ovog psa niko neće samo zato što je slep! (VIDEO)

Kada su službenici za kontrolu životinja ušli u kuću, nisu naišli na jednog, već na tri izgladnela psa. Nažalost dva psa su uginula brzo nakon spasavanja, ali pudla je ostala u životu.

eutanazija petface

Pudla, koja ima devet godina, kasnije nazvana Beni, odvedena je u lokalno sklonište, gde je osoblje pokušalo da joj pomogne. Ali Beni je bila u strašno lošem zdravstvenom stanju. Pored toga što je bila ozbiljno mršava i slaba, imala je dijabetes, tumor na nozi, infekciju kože, a krzno joj je opalo gotovo u potpunosti.

Pošto je Beni bila toliko bolesna, bila je zakazana eutanazija. Pre nego što se to dogodilo, sklonište je poslalo imejl, koje je došao u prijemno sanduče Goldsberijeve.

Goldsberi je želela da ga odvede kod veterinara, ali nije bila sigurna u uspeh.

-Ako spasavanje nije moguće, možda ne bi bilo svrhe mučiti ga, ali smo odmah pozvali dobrovoljce i dobili smo transport do nas, rekal je Goldsberi.

Pas nije mogao više ni da jede, stavljao je hranu u usta ali više nije znao kako da jede. Međutim, Goldsberi je bila ubeđena, kada ga je ugledala da mu se može pomoći. Pažljivo je pratila njegovo zdravstveno stanje i njegov oporavak.

NIKO NE ZASLUŽUJE OVAKAV ŽIVOT: Lara je pas kog su u Negotinu spasili na ivici smrti!

-Mogli smo početi da mu dajemo hranu, ali smo sa tim morali biti izuzetno obazrivi. Odbijao je vodu, a zna se da većina dijabetičara ima veću potrebu za vodom, ali Beni nije htela, rekla je Goldsberi.

Svaki dan, psu je donosio boljitak zdravstvenog stanja, svakim danom mu je bilo bar malo bolje.

eutanazija petface

Beni je vremenom postao svestan da dobri ljudi brinu o njemu i da nema razloga za strah. Tako da je počeo da jede, da pije vodu, da se poravlja.

Ali kada je Beniju bio odstaranjen tumor sa stopala, veterinar je saopštio tužno otkriće. Beni je imao zloćudni tumor, koji je u poodmakloj fazi.

To nije zaustavilo Beni da nastavi živi u svom novom životu, a Goldsberi čini sve što može kako bi održala Benija u životu.

-Trudimo se da svaki dan ovom psu bude poseban, želimo da bude voljen do kraja života, rekla je Goldsberi.

Svi su ga otpisali, a onda mu je ona ulila volju za životom. Svi se bore za njegov život i svi se nadamo da će Beni, mala pudla, biti dobro i da će prebroditi i ovu prepreku u svom životu.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.