Naslovna VESTI KONAČNO! Holandija ZATVARA farme kuna koje se uzgajaju zbog krzna!

KONAČNO! Holandija ZATVARA farme kuna koje se uzgajaju zbog krzna!

0

Više od stotinu holandskih farmi kuna biće zatvoreno do marta 2021. godine nakon što su se životinje na desetak lokacija zarazile virusom korona.

Kune se uzgajaju zbog krzna a od početka pandemije Codia-19 u Holandiji i drugim evropskim zemljama ubijeno ih je na stotine hiljada. Holandija je i pre pandemije nameravala da zabrani uzgoj kuna do 2024. a odlučila je da ubrza taj proces nakon što je nekoliko radnika farmi zaraženo virusom korona.

IZBACILI SU GA IZ KOLA U POKRETU! Slučajno ga je ugledala i spasila mu je život! (VIDEO)

Pas je lajao i režao na devojčicu, a ustvari SPASIO JOJ JE ŽIVOT! (VIDEO)

Vlada je izdvojila 180 miliona evra za naknadu uzgajivačima, navodi holandska novinska agencija ANP, pozivajući se na izvore.

Prema holandskom udruženju proizvođača krzna, Holandija godišnje u Kinu i druge zemlje širom sveta izvozi krzno kuna u vrednosti oko 90 miliona evra. Prema podacima statističke kancelarije, u zemlji posluje oko 130 farmi s otprilike 900.000 životinja.

Pandemija je sumorno podsećanje da moramo da promenimo način na koji tretiramo životinje, posebno one koje su zatvorene u malim prostorima na farmama krzna, fabričkim farmama i tržištima divljih životinja. Sve su oči uprte u druge države koje se bave krznom, uključujući Sjedinjene Države, Dansku i Španiju, gde su kune na farmama za krzno takođe bile pozitivne na virus. Pošto se potrošači, trgovci i dizajneri okreću od krzna, nema razloga da bilo koja zemlja nastavi da podržava robu koja je više povezana sa okrutnošću prema životinjama, a manje sa modom.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSLEPA DOGA I NJENA MALENA PRIJATELJICA! Prijateljstvo bez granica! (VIDEO)
Sledeći tekstKADA SU SE TO AZILI PRETVORILI U PAKAO ZA ŽIVOTINJE? Nehumani uslovi za više od 50 pasa! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime