Naslovna PETOPEDIJA OSTALI KUĆNI LJUBIMCI 8 razloga zašto su feretke odlični ljubimci!

8 razloga zašto su feretke odlični ljubimci!

0
feretke petface

Iako feretke nisu životinje koje se mogu preporučiti svakom ljubitelju životinja, ukoliko ste pravi zaljubljenik u ovakve vrste ljubimaca one mogu biti fantastični ljubimci. Zapravo, one su privržene vlasniku, tihe a razigranije od bilo koje druge životinje. Neka loša iskustva su doprinela da feretke budu u dobroj meri zapostavljene kao ljubimci ali to je kako se čini potpuno nezasluženo. Evo dobrih razloga zbog kojih feretke JESU sjajni ljubimci.

1. Feretke su slatke

Neodoljivog lica na kome dominiraju krupne oči koje odaju izgled neverovatnog očaja one su potpuno preslatke. Male, živahne, uvek spremne na vragolije. Od malih životinja imaju najduži životni vek, 6-8 godina mada mogu da dožive i 12 godina.

Feretke su glodari – istina ili mit?!

2. Feretke su radoznale i zabavne

Posmatranje feretke tokom igre garantovano će vam popraviti raspoloženje. Igraju se dok ne padnu u san od umora i sve ih zanima. U svakom trenutku su spremne na novo istraživanje okoline.

3. Feretke su druželjubive

feretke petface

Nije neophodno ali se preporučuje da imaju društvo. Bolje je ako žive u paru jer su tada još zabavnije, razigranije i srećnije. Ako nemaju para u svojoj vrsti, dobro se druže i sa psima i mačkama. Ukoliko im ni to ne možete obezbediti, vi ćete biti sasvim dobra zamena pogotovo ukoliko ste spremni da učestvujete u igri.

4. Feretke su inteligentne

Mnogi vlasnici se čude kako feretke rešavaju različite probleme. Uporne su i neumorne u pronalaženju rešenja. Preporučuje se nabavka igrački koje koje zahtevaju rešavanje zagonetke.

5. Feretke su mirne

Iako se oglašavaju, feretke su uglavnom tihe. Razlog ispuštanja karakterističnih zvukova su strah ili neki bol koji osećaju. Pored toga, dobar deo dana provode u spavanju.

DA LI JE KUNIĆ BOLESTAN: 5 znakova koji nam ukazuju na to!

6. Feretke su male

Samim tim nije im je potrebno obezbediti veliki kavez koji zauzima veliki prostor. Idealni su oni koji imaju veću visinu sa više nivoa kako bi se penjale i spuštale. Pored toga, potrebno im je obezbediti i vreme koje će provoditi van kaveza.

7. Feretke se lako hrane

Hrana za feretke se danas može naći u gotovo svakom bolje snabdevenom pet šopu. One su mesojedi pa im se mogu davati i granule namenjene mačkama. Ne preporučuje se ishrana živim mesom.

feretke petface

 

8. Feretke se mogu voditi u šetnju

Zahvaljujući inteligenciji i privrženosti vlasniku feretke se mogu naučiti mnogim stvarima. Jedna od njih je da se prilično lako navikavaju na povodac pa ih možete voditi u šetnju u park ili neki drugi prostor van kuće.

Nikako ne zaboravite da svaka feretka ima izraženu ličnost. Neke su nezavisne, neke krajnje vezane za vlasnika ali svaka ima svoj jedinstven „personaliti“. Po nama, i to je prednost, a vi razmislite da li ste spremni da se upustite u veliku avanturu.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIzvukli mače zaglavljeno u NAJNEOBIČNIJEM MESTU!
Sledeći tekstPošli su da podgreju večeru, a onda su u rerni našli nešto i DOŽIVELI ŠOK!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime