Naslovna VESTI PSI PROTEST U BEOGRADU: Zaustavimo festival psećeg i mačijeg mesa u Kini!

PROTEST U BEOGRADU: Zaustavimo festival psećeg i mačijeg mesa u Kini!

8
Festival psećeg i mačijeg mesa petface

Festival psećeg i mačijeg mesa tradicionalno će se doržati i ove godine. U Kini. Da podsetimo, prema procenama brojnih organizacija, samo u Kini se godišnje za konzumaciju ubije više od DESET MILIONA PASA. Neki od njih se muče mesecima i godinama. Pse razapinju, otkidaju im udove, vešaju ih, bacaju u kipuću vodu i žive pale. Oni veruju u mit da će meso biti ukusnije ukoliko psa muče, pre nego što ga ubiju.

Organizacije, ljubitelji životinja, aktivisti širom sveta održavaju proteste kako bi se uputila oštra kritika ovom festivalu! Ove godine, organizacija Sloboda za životinje odlučila je da se pridruži ljudima đirom sveta i organizuje protest i u našoj prestonici!

Festival psećeg i mačijeg mesa petface

– Bol je jezik koji svi razumemo. Izađite i podržite nas u protestu protiv održavanja ovog surovog festivala. Budimo glas za one koji nemaju glas. Napravite transparente i dođite u nedelju, 19. juna, da pokažemo svoje nezadovoljstvo. Takođe vas molimo da ne ispoljavate agresiju i mržnju i da se setite svih vrsta životinja koje nevine stradaju zbog ljudske ishrane ma gde na svetu bile. Ne budimo specisti ali i ne ćutimo. Oslovimo ono što nije dobro, rekli su iz ove organizacije!

Pročitajte još:
MARK JE HEROJ: Rizikuje svoj život i spašava pse spremne za mučenje i klanje!

Festival psećeg i mačijeg mesa petface

Dakle, cilj okupljanja jeste da se probudi svest o ZLOUPOTREBI ŽIVOTINJA GENERALNO. Festival psećeg i mačijeg mesa u Kini jeste samo povod, a kako je naveo jedan od učesnika ovog puta su odabrani psi kao predstavnička grupa koja je najprijemčivija.

– Glavna tema događaja će svakako biti sve životinje. Naši ljudi su u stanju da se emocionalno najviše poistovete sa psom i zato je dobro krenuti odatle, ali nipošto nismo nameravali da isključivo to bude povod okupljanja. Sloboda za životinje se zalaže za prestanak eksploatacija, zatvaranja, mučenja i ubijanja svih vrsta životinja. Budite pokret oslobađanja jer sloboda životinja donosi i lobodu ljudi, napisano na je na EVENT-u.

Festival psećeg i mačijeg mesa petface

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete događaju, koji se ponavljamo održava u nedelju, 19. juna u ulici Knez Mihailova, kod česme, sa početkom u 17h, svoj doprinos i GLAS PROTIV možete dati i preuzimanjem i potpisivanjem peticije.

Pročitajte još:
POTPIŠI PETICIJU: Kina počela pripreme za najokrutniji festival psećeg mesa!

– Preuzmite i popunite peticiju i donesite popunjenu na akciju u nedelju. Ukoliko niste u mogućnosti doći, popunjenu listu direktno šaljite na adresu: Ambasada NR Repubilke Kine, Augusta Cesarca 2V, 11000 Beograd, dodali su.

Festival psećeg i mačijeg mesa petface

Dakle, vidimo se u nedelju. Budimo NJIHOV GLAS!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUŽICE: Mama i njeno štene odbrojavaju sate života! Možemo li im pomoći?
Sledeći tekstČETVORONOŽNA POMOĆ: 12 terapijskih pasa stiglo u Orlando kako bi pomogli porodicama ubijenih!

8 KOMENTARA

  1. Kad Kinezi vide da se u Beogradu održava protest neće im pasti na pamet da više ikad probaju peseće meso.

  2. Al će da se uplaše čoveče. Šta to tebe briga šta neko radi u svojoj zemlji a tek u svojoj kući. Gomila besposličara i NVO plaćenika!

  3. Preludo! Znaci nacija u kojoj su cevapi i pljeskavica svetinja protestira sto kinezi jedu meso neke druge zivotinje!!!?? ako se u srbiji izjasnis ikao vegetarijanac redovito si izvrgnut ruglu bilo u restoranu ili na rucku kod prijatelja /obitelji, kult mesosderstva ide u toliku krajnost da je specijalitet pretop ili mast koja se cijedi s janjeceg i praseceg pecenja pa zajedno pomjesa i skuplja u nekakvu kanticu i potom kasnije njome preljeva stosta (znaci rigam dok to zamisljam ) ako vam je stalo do zivotinja imate vi sta prosvjedovat bog navika vlastitih sugradjana , pa onda objasnite Kinezima … u protivnom ovo je zbilja smjesno! :)))
    Peace out.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime