Naslovna VESTI PSI LJUBAV U POSLEDNJIM DANIMA ŽIVOTA! – Pas sa tumorom dobio drugu šansu...

LJUBAV U POSLEDNJIM DANIMA ŽIVOTA! – Pas sa tumorom dobio drugu šansu kada je najmanje očekivao

0
Pas sa velikim tumorom

Svaki pas zaslužuje lep i pristojan život. To je posebno važno kada se suoči sa teškoćama i problemima kako što su oboljenja od tumora. Nažalost, nisu svi četvoronožni prijatelji blagosloveni da odrastu i žive u domu punom ljubavi i brige koju im pružaju ljudi. Ipak, i za one koji dožive tešku nevolju ili nesreću, postoji nada. Pas Gas je dobio drugu šansu kada je najmanje očekivao.

Pas sa velikim tumorom

Godinama je živeo na hladnim i vetrovitim ulicama Teksasa dok ga nije spaslo udruženje S.N.A.R.R. iz Njujorka. Gas je bio pas koji je posebno potresao spasioce i organizovan je njegov transport u drugu državu. Godine provedene na ulici u svakodnevnoj borbi u preživljavanju dovele su do toga da je njegovo zdravstveno stanje bilo očajno. Najupadljivija je bila velika oteklina u blizini levog oka. Pregledi i analize su potvrdile da se radi o malignom tumoru.

Pročitajte i ovo: SVAKI DAN JE BIO BOL! – Ovo štene više ne plače, sada se bori…

Njegovi spasioci su odlučili da Gasu pomognu koliko god je moguće i da mu poslednji period života učine najudobnijim što su mogli da obezbede. Započeli su agresivno lečenje zračenjem a paralelno sa tim su pokušali da reše i problem srčanog crva. Gas ih je impresionirao svojom blagom naravi i spremnošću da učestvuje u terapijama koje su bile veoma zahtevne za oslabljen i već ostareo organizam.

Pas sa velikim tumorom

Pokrenuta je kampanja prikupljanja finansijske pomoći na koju je odgovorilo više hiljada ljubitelja životinja. Prikupljena sredstva su iskorišćena za rizičnu i zahtevnu hiruršku intervenciju. Gasovo stanje je bilo veoma teško pa je i samo uvođenje u anesteziju bilo rizično. Srećom, Gas je izdržao i najveći deo tumora je uspešno odstranjen. Uskoro se oporavio i bio je spreman za udomljavanje.

Pročitajte i ovo: ZAJEDNO I U SMRTI – Pas nije izdržao gubitak vlasnika, preminuo posle 15 minuta.

Gasa je uzela porodica koja se nije plašila njegovog stanja i koja je bila da mu pružu svu ljubav koju nikada nije osetio tokom mučnog i teškog perioda života na ulicama. Postao je mezimac kuće u kojoj je sate provodio ležeći i gledajući televiziju! Voleo je decu i sve ostale životinje. Bio je stari, ljubazni i dostojanstveni starac koji je samo pružao vernost i ljubav. Mračna prošlost je bila za njim, umesto hladnoće mogao gao je da spava u plišanom krevetu, nikada više nije osećao glad i najvažnije ljudi su ga voleli. Veterinari koji su ga lečili i dalje su pratili njegovo zdravlje.

Pas sa velikim tumorom

Nažalost, najbolje stvari u životu kratko traju. Nekoliko meseci posle uvajanja i udobnog života koji je najzad dobio Gas je umro u svojoj 12-oj godini. Ostavio je neizbrisiv trag u svima koji su imali privilegiju da ga upoznaju, pomažu, leče ga i pružaju ljubav u poslednjim danima. Ostali su sa njim do poslednjeg daha i učinili da Gas sa ovog sveta ne ode sam, u tuzi i bolu.

Pas sa velikim tumorom

„Nedostajaće mi da spavam svake noći sa tvojim plavim ćebetom. Volela bih da smo imali više vremena da budemo zajedno, tvoje zdravlje se tako brzo pogoršalo. Ali ako sam nešto naučila od tebe, to je bilo kako da se ponašam nesebično, da sam naučila da te čujem kada si mi rekao da je vreme da ideš. Nadam se da sada dremaš na suncu, dragi Gas“, napisala je jedna veterinarska sestra koja je brinula o Gasu do poslednjeg dana.

Pas sa velikim tumorom

Najvažnija stvar u životu je širenje ljubavi kroz dela koja okončavaju tugu nemoćnih i nevinih, pomaganje onima koji imaju neizmerno velika srca, koja vape za tom ljubavlju. Kada vidite uličnog psa, nemojte ga ignorisati, postanite ruka sudbine koja će pomoći i spasiti.

Izvor:  fascinatingthings.net

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSVAKI DAN JE BIO BOL! – Ovo štene više ne plače, sada se bori…
Sledeći tekstTRENUTAK ZA SOLIDARNOST! Potrebna hitna pomoć u zbrinjavanju 20 pasa

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime