Naslovna VESTI MAČKE FLOSI – Nova Ginisova rekorderka u starosti.

FLOSI – Nova Ginisova rekorderka u starosti.

0
Najstarija mačka na svetu

Novoproglašena najstarija mačka na svetu je londonska usvojena mačka koja će uskoro napuniti 27 godina, prema Ginisovoj knjizi rekorda. Flosi bi, prema našoj metodi, uskoro napunila 125 godina da je čovek. Izgubila je sluh i većinu vida, ali britanska maca i dalje voli obrok – isto – i ušuškavanje u svom omiljenom ćebetu .

Najstarija mačka na svetu

„Ako sam u tako dobroj formi kada sam njenih godina sa nekim ko radi ono što je najbolje za mene kada mi je najpotrebnije, biću veoma srećna dama“, rekla je njena vlasnica Viki Grin za Ginis. Moramo da se vratimo sve do 1995. na početak Flosijeve vrtložne priče.

Pročitajte i ovo: Usvajanje mačke utiče pozitivno na vaše zdravlje

Bila je ulična mačka koja je živela u koloniji ispred bolnice kada ju je tamošnji radnik usvojio. Sa tim vlasnikom je živela 10 godina, sve dok joj nije umrla negovateljica. Sestra njenog vlasnika je tada primila Flossie. Živeli su zajedno 14 godina pre nego što je sestra preminula. Zatim je otišla da živi sa sinom svog prvog vlasnika. Taj aranžman je trajao još tri godine, ali je sin odlučio da neko drugi brine o Flossie, piše Ginis.

Najstarija mačka na svetu

Uzimajući u obzir šta je bilo najbolje za Flossie, on je u avgustu predao stariju mačku ogranku Cats Protection Tunbridge Vells. „To nije bila laka odluka“, rekla je koordinatorka za zaštitu mačaka Naomi Rosling za Ginis. Srećom, Grin, koja ima iskustva u brizi o starijim mačkama, ubrzo se zbližila sa Flossie i donela njenu rekorderku kući.

“Bila je glasna prvih nekoliko noći jer ne vidi u mraku i bila je pomalo zbunjena u svom novom okruženju, ali sada spava celu noć, ušuškana u krevetu sa mnom”, rekla je Grin za Ginis. Flossie je potrebna povremena pomoć oko doterivanja i ponekad će joj nedostajati kanta za otpatke, ali je i dalje ljubazna i razigrana.

Pročitajte i ovo: DA LI MAČKE PERU ZUBE? Saveti za čuvanje zdravlja vašeg ljubimca i sprečavanje zdravstvenih problema

Najstarija mačka na svetu

Drugim rečima, ona je jedan od bezbrojnih primera zašto je vredno usvojiti starije mačke. Možda je najstarija živa mačka, ali ima više od decenije da prestigne Krem Pafa, najstariju mačku svih vremena koja je umrla sa 38 godina.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKako odabrati pravog grumera?
Sledeći tekstBOLESTI OČIJU KOD PASA: simptomi, uzroci i lečenje

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime