Naslovna VESTI PSI Kako odabrati pravog grumera?

Kako odabrati pravog grumera?

0
Kako izabrati grumera

Vlasnici pasa su svesni važnosti održavanja čistog i zdravog kućnog okruženja za svoje ljubimce. Kada vodimo pse kod grumera, najvažnije je da ih okupamo i osušimo, a šišanje i sanitarna oprema su samo bonus. Suštinska uloga grumera je pranje i sušenje psa, što je od vitalnog značaja za zdravlje kože i služi kao preventivna mera za otkrivanje znakova bolesti pre nego što postanu ozbiljnije.

Kako izabrati grumera

Ako ne možemo sami da obavimo ovu aktivnost kod kuće, saloni za negu su tu da nam pomognu. Međutim, svaki salon je drugačiji i važno je da upoznamo svog grumera. Ako izgledaju stidljivo ili nepokolebljivo, treba im dati priliku da se zagreju za nas. Većina frizera ima tendenciju da bude introvertna, što može otežati uspostavljanje poverenja sa ljudima. Ali kada se uspostavi poverenje, odanost i prijateljstvo su nepobitni.

Pročitajte i ovo: SAVET NEDELJE: KAKO DA OČISTIM UŠI SVOM PSU?

Važno je razgovarati sa svojim grumerom i obavestiti ga o svom načinu života i o tome kako delimo životni prostor sa svojim psom. Ako pas spava u našem krevetu i našem jastuku, jasno je da želimo da bude što čistiji što može značiti nedeljne ili dvonedeljne posete salonu za negu. Treba pratiti sopstvenu intuiciju da bismo odredili šta će nam poslužiti i šta će nas najviše usrećiti.

Prilikom odlučivanja u koji salon ćemo odvesti svog psa, treba uzeti u obzir neke važne stvari, kao što su da li grumer radi na više pasa u isto vreme, smeštaj pasa u boksove tokom posete, postojanje sušača u kavezima i vrsta proizvoda koji se koriste, uključujući regeneratore za dlaku.

Kako izabrati grumera

Važno je zapamtiti da ne postoji tačan ili pogrešan odgovor kada je u pitanju briga o našem psu i našem blagostanju. Sve je u vezi sa željama i željama pojedinca, koje se u velikoj meri razlikuju od osobe do osobe. Važno je da osoblje salona za negu odvoji vreme da sasluša i izgradi odnos sa nama, što je pokazatelj da su voljni da izgrade poverenje i uliju samopouzdanje.

Pročitajte i ovo: VEEELIKA ZABLUDA: kratkodlaki psi se ne linjaju!

Ukratko, briga o higijeni i zdravlju pasa je od suštinskog značaja za njihovo blagostanje i sreću. Odlazak kod grumera je važan deo ove brige, ali je važno pronaći grumera koji odgovara vašim potrebama i životnom stilu. Razgovarajte sa grumerom, postavljajte pitanja i slušajte svoju intuiciju kako biste pronašli pravi salon za negu.

Kako izabrati grumera

Ako ste u mogućnosti da pronađete grumera koji deli vaše principe, stvorićete dugotrajnu i snažnu vezu koja će biti od koristi kako za vas, tako i za vašeg ljubimca. Zdrav pas je srećan pas, a njihova sreća je i naša sreća. Zato je važno da brinemo o njima na najbolji mogući način.

Sandra Todorović, Grumer

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOD NAPUŠTENOG ŠTENETA DO INSPIRACIJE ZA SREDNJOŠKOLCE: uskoro će Forrest Stamp dobiti protetsko stopalo.
Sledeći tekstFLOSI – Nova Ginisova rekorderka u starosti.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime