Naslovna VESTI PSI Porodica čije dete ima redak genetski poremećaj udomila je psa!

Porodica čije dete ima redak genetski poremećaj udomila je psa!

0
genetski poremećaj petface

Roditelji jedne devojčice koja je rođena sa genetskim poremećajem su se dosetili genijalnog načina da svojoj mezmici približe da se ona zbog svog nedostatka ni malo ne razlikuje od ostatka sveta.

Pročitajte još: REDAK POREMEĆAJ: Mačka koja ima 6 nogu!

Grejs Kampos je rođena sa retkim genetskim poremećajem. U pitanju je ektrodaktilija, tj. nedostatak prstiju. Ona ima po dva prsta na nogama i na rukama. Roditelji ove mališanke odlučili su da udome psa. I to ne bilo kakvog, već ljubimca koji ima prste poput Grejsinih. Naime, oni su bili ubeđeni da će udomljavanjem ljubimca koji ima isti genetski poremećaj kao njihova ćerka, devojčici pomoći da se na znatno lakši način suoči sa svojim nedostatkom.

genetski poremećaj petface

Grejs trenutno ima sedam meseci i pati od jednog oblika ektrodaktilije. Ovaj poremećaj sada ugrožava razvoj njenih udova. Zahvaljujući posredovanju jednog udruženja, porodica Kampos je došla do Flitvuda Meka, psa koji ima isti genetski poremećaj kao Grejs. Spasilačka ekipa Umbrella of Hope, predstavila je ovu osmogodišnju čivavu porodici, nakon što je ona prošle nedelje stigla iz San Franciska u Čikago sa jednim od volontera. Za porodicu Kampos nije bilo nikakve sumnje da će Flitvud postati novi član njihove porodice:

On se čak odlično slaže i sa našim drugim psom, Čarlijem, rekla je Grejsina mama Veronika i dodala da se njih dvojica vrlo često igraju zajedno.

Pročitajte još: NEOBIČNA PODRŠKA: Valabi pomaže devojčici u borbi protiv anksioznosti!

genetski poremećaj petface

Ono što je za sada mali problem je što se Flitvud oseća pomalo nesigurno u devojčicinom prisustvu:

Pretpostavljamo da je razlog tome što Grejs brzo puzi pa mu to može delovati agresivno. Mi je učimo da ga mazi polako, kao i na to da se polako privikava na njegovo prisutstvo.

genetski poremećaj petface

Mi se iskreno nadamo da će devojčica i njen mali pas postati najbolji drugari do kraja života.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBRAAAVO: Novi Zeland prvi na svetu priznao životinje kao „bića sa osećanjima“!
Sledeći tekstOBRENOVAC: Spašen pitbul iz napuštene barake!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime