Naslovna VESTI PSI KAKAV NEMAR : gojazni jazavičar koji je do skoro jedva hodao

KAKAV NEMAR : gojazni jazavičar koji je do skoro jedva hodao

0
gojazni jazavičar petface

Ovo je Denis,  gojazni jazavičar koji je nedavno izgubio 20kg! To je skoro 75% njegove telesne mase. Evo njegove priče.

Bruk Barton, njegova sadašnja vlasnica, bila je 2013. godine u poseti jednom od svojih stričeva. Odmah po dolasku doživela je najneprijatnije iznenađenje svog života, ugledavši njegovog psa, teškog preko 25kg.

gojazni jazavičar petface

Njen stric, koji nimalo nije vodio računa o jadnoj životinji, hranio ga je isključivo nezdravom hranom koju je i sam konzumirao – picama i hamburgerima. Bruk, dvadesetsedmogodišnja studentkinja medicine, istog trenutka je odlučila da usvoji Denisa i da ga odnese u svoj dom, u Kolambus, Ohajo.

U početku, Denis je jedva mogao da se kreće i imao je probleme sa disanjem, istinski pateći od gojaznosti koja je kod pasa smrtonosna.

gojazni jazavičar petface

Bruk je, uz konsultacije sa veterinarom, Denisa podvrgla dijeti – hranila ga je isključivo hranom koja je prilagođena njegovom problemu i to u tačno propisanim porcijama. Naravno, na prvom mestu, provodila je vreme s njim, aktivno vežbajući, i pružala mu ljubav u neograničenim količinama!

Zahvaljujući njenoj posvećenoj i ispravnoj nezi, Denis je danas težak 5,5kg što je idealna težina za psa njegove građe. Prepun je energije, može da skače, trči, jurca za loptom i čak lovi veverice.

Međutim, kao vidljiv trag njegovog prethodnog stanja, ostala mu je rastegnuta koža zbog koje mora biti podvrgnut trostrukom hirurškom zahvatu, da se ne bi neprestano saplitao i da ne bi zadobio neku infekciju.

gojazni jazavičar petface

Ovaj mali, do nedavno gojazni jazavičar imao je sreće, da je naišao neko ko će prepoznati da mu je potrebna pomoć.

 Najbolji način da pokažete koliko zaista volite svoje ljubimce je da istinski brinete o nihovom zdravlju, a to pre svega zahteva zdravu i kvalitetnu ishranu.

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZOOTERAPIJA: Kako i kada nam životinje pomažu da ozdravimo?
Sledeći tekstPreslatko: čivava koja surfuje ulepšaće vam dan (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime