Naslovna VESTI PSI RIP LEGENDO: Pas Nidžo u poslednjim trenucima života ostao uz legendarnog Gigu...

RIP LEGENDO: Pas Nidžo u poslednjim trenucima života ostao uz legendarnog Gigu Moravca!

0
Giga Moravac petface

Vest koja je obeležila dan za nama je smrt legendarnog glumca Marka Nikolića, koji će ostati upamćen po ulozi Gige Moravca u seriji ”Bolji život”. Malo ko zna, da se pre dve godine poznati glumac suočio sa teškom bolešću, a njegov mezimac svakog dana ležao je pored njega i prenosio mu pozitivnu energiju. Kad je ozdravio, rekao mu je – Majstore, ti si terapeut! Ti si mene izlečio!

Nidža je bio deo porodice, neko ko je Marku pružao bezuslovnu ljubav i sa kim je glumačka legenda provodila trenutke od ulaska u penziju.

Poznati hrvatski glumac, Slavko Sobin, na crveni tepih sa UDOMLJENIM PSOM!

-Kada sam se vratio kući posle početka poslednje terapije, mom krevetu je prišao naš jedanaestogodišnji ljubimac, pudla Nidža. Na moj poziv se popeo na krevet. Pažljivo je legao preko mene, samo gornjim delom tela, i ja sam ga prigrlio. Desnom rukom uzeo sam njegovu desnu šapu i stavio je na mesto koje je bilo oboleleo i rekao mu: “Ti ćeš to svojom energijom da lečiš, nas dvojica ima da ovoj bolesti… da ne kažem na srpskom šta da uradimo. Ima da je sredimo”. Taj naš obred smo ponavljali i narednih dana, prepričavao je tada Marko Nikolić teške trenutke za “Gloriju”.

Giga Moravac petface

Nidža je, kako je Marko objašnjavao, počasni član porodice.

KRATKO I JASNO CAR: Glumac Tom Hardi na crveni tepih došao sa psom uz poruku „UDOMI“!

Kupili smo ga preko oglasa. Bilo je to pre skoro jedanaest godina. Vlasnica legla u početku nije bila oduševljena što pas ide kod nas i jedva nam ga je dala. Mislila je da su glumci neodgovorni i da ja neću dovoljno brinuti o njemu, ali, evo, svih ovih godina ja ga ujutro u devet šetam, a često i uveče. Pre nego sam otišao u penziju, svaki put kada bi mi se predstava ranije završila, žurio sam kući da ga izvedem napolje. Čak ni prvog dana nove godine nisam propuštao da ustanem na vreme i prošetam Nidžu, pričao je tada preminuli Nikolić.

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. Godine, a javnosti je ostao upamćen po maestralnim ulogama u preko 80 ostvarenja, što televizijskih, što filmskih, što pozorišnih, ali verovatno najpoznatiji kao GIGA MORAVAC. RIP, legendo.

Izvor, Foto: magazin Pas; Ivana Todorović; Glorija

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstROĐENI NA GRANICI: Dva psa skoro dve godine žive na prelazu Gradina, veoma su ugroženi!
Sledeći tekstZa psa izbačenog pred Božić, hiljade ljudi je ponudilo usvajanje, među njima i Snup Dog!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime