Naslovna VESTI PSI PRETUŽNA PRIČA: Prepoznao svoju pudlu Arčibalda među mrtvim psima, bačenim pored puta!

PRETUŽNA PRIČA: Prepoznao svoju pudlu Arčibalda među mrtvim psima, bačenim pored puta!

1
priča petface

Priča nas vodi do komšija, do mesta između Vodnjana i Fažane. Tamo je slučajna polaznica u nedelju naišla na jeziv prizor – devet mrtvih pasa ležalo je pored puta! Kako prenosi lokalni portal 24sata.hr, žena koja je biciklom prolazila pored puta osetila je nesnosan smrad koji se širio iz ruševina zgrada! Ugledala je prizor nakon koga joj se doslovno slošilo – devet mrtvih pasa ležalo je na gomili!

Šokantan snimak iz Hrvatske: Mučenje teleta i krave uz reči: „Moraju biti u kondiciji“!

Odmah je alarmirala policiju i komunalne redare, a brigu oko zbrinjavanja leševa preuzeli su stručnjaci Veterinarske ambulante u Puli. Međutim, najtužnijiji deo priče je trenutak kada je Patrick Licul iz Fažane prepoznao svog psa, crnu pudlu, Arčibalda!

priča petface

– Kada sam u novinama vidio svog Arčibalda, onako bačenog s ostalim psima, šokirao sam se. Imao sam ga 17 godina i dao sam ga eutanazirati zbog starosti i teškog stanja. Bilo mi je jako teško. Nakon što sam ga dao eutanazirati plakao sam punih pet dana, jer je to bio član obitelji, moj vjerni prijatelj, rekao je Patrick za ovaj hrvatski portal.

ANKETA: Da li zakonom treba zabraniti ubijanje napuštenih pasa i mačaka?

Patrik je odmah kontaktirao veterinara koji je izvršio eutanaziju, međutim on mu se ni tada ni ostalih dana nije javio na telefon. Zbog toga je, kaže, najavio privatnu tužbu protiv njega!

priča petface

Istarska policija kaže da još nijedna prijava nije stigla oko ovog slučaja. Utvrdili su da nema krivičnog  dela ubijanja ili mučenja životinja, ali u saradnji sa veterinarksom inspekcijom utvrdiće da li ima elemenata nekog drugog oblika protivzakonitog ponašanja.

Budući da još uvek nije utvrđen identitet svih vlasnika pronađenih pasa, policija poziva vlasnike pasa koji su u poslednje vreme predali svoje ljubimce u toj veterinarskoj ambulanti da se jave u Policijsku postaju Pula. 

PRETUŽNO…

Izvor, Foto: www.24sata.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstProblemi sa bubrezima kod mačaka
Sledeći tekstMALA VETERINARKA: Devojčica sanira povredu šape svom prijatelju – biglu Čarliju! (VIDEO)

1 KOMENTAR

  1. Mozda nije dostojanstveno baciti mrtvog psa ili nije higijenski. Ipak, eutanizirana je, sto znaci ubijena. Zasto nije trazio njen les da ga licno sahrani? Sta je ocekivao, da mu veterina priredi svecanu sahranu?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime