Naslovna VESTI NEVEROVATNA SLIKA: Gordijev čvor od veveričjih repova

NEVEROVATNA SLIKA: Gordijev čvor od veveričjih repova

0
gordijev cvor petface

Prošlog četvrtka, stanovnik Milvokija je otkrio pet beba veverica u neobičnoj situaciji. Bate i seke veverice su se pojavile iz svog gnezda sa zalepljenim repovima i izgledalo je da su u beznadežnoj situaciji.

Pet repova, od pet veveričica se uplelo i zalepilo od trave i samolepljive trake koju je njihova majka koristila kako bi napravila gnezdo. Stare su samo pet ili šest nedelja, veverice su upravo počinjale da istražuju svet, ali ih je zbunila ova neobična nevolja.

gordijev cvor petface

-Veverice su se nalazile na zemlji, pokušavajući da odu u pet različitih pravaca odjednom. Mama veverica je bezuspešno pokušavala da pomogne svojim bebama, rekao je Skot Diel, direktor skloništa za divlje životinje.

Kada je ova veverica ugledala leglo mačića, jedino što joj je preostalo je da im se pridruži!

Imajući u vidu da su veverice bile u nevolji, žena koja ih je pronašla ostala je sa njima, pozvala je Centar za rehabilitaciju divljih životinja u Viskonsinu i sačekala je da pomoć dođe.

-Veverice su bile uplašene i uzmenirene. Trpele su konstantne bolove, a veterinaru nije bilo lako da razmrsi Gordijev čvor, rekao je Diel.

Na Fejsbuk stranici centra napisali su da nije bilo lako odrediti koji je rep od koje veverice.

VEROVALI ILI NE: Tvigi je veverica šampion u skijanju na vodi! (VIDEO)

Tim centra je imao prilike da se susreten sa ovakvim slučajevima i ranije, ali nikada nisu radili sa ovoliko životinja odjednom. Međutim, uz mnogo truda i pažnje uspeli su da razdvoje repove veverica.

-Svakih nekoliko godina dolaze nam veverice sa ovakvim problemima, ali to su bile situacije sa po dve veverice sa slepljenim repovima. Bilo je potrebno oko 20 minuta da ih razdvojimo, rekao je Diel.

gordijev cvor petface

Srećom i umećem veterinara sada su sve veverice srećne i razdragane. Igraju se i jedu orahe, voće i semenke. Sada mogu slobodno da se kreću gde god im je volja, nezavisno jednih od drugih.

Konačno su mladunčad veverica u mogućnosti da testiraju svoje sposobnosti za penjanjem i skakanje sa drveta na drvo.

-Veoma smo zahvalni osobi koja nas je pozvala, jer bez nje ne bismo bili u mogućnosti da pomognemo nesrećnim životinjama, rekao je Diel.

Bez intervencije dobih ljudi ove veverice bi ostale bez repova, a to bi možda uticalo i na njihove živote. Sada su dobro i svaki trenutak provode u igri. Ovo je neverovatan poduhvat veterinara i olakšanje za sve njih.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPronašli su je u PLASTIČNOJ KESI, u veoma lošem zdravstvenom stanju!
Sledeći tekstOvaj eksperiment razbija jednu od NAJČEŠĆIH PREDRASUDA o mačkama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime