Naslovna VESTI PSI PAKLENI TRANSPORTER LJUBIMACA – Peticija protiv “prevoznika” kojem je tokom transporta...

PAKLENI TRANSPORTER LJUBIMACA – Peticija protiv “prevoznika” kojem je tokom transporta iz Rusije uginulo 6 pasa.

0
Peticija

Nedavno je na Internet portalu change.org pokrenuta peticija protiv prevoznika Njegoša Bugarina u kojoj se traži primerena kazna zbog slučaja u kome je 6 pasa iz Rusije uginulo u toku transporta u Srbiju. Priča koja prati ovu peticiju je stravična. Iako je suđenje zbog ovog jezivog događaja u toku, Njegoš Bugarin se i dalje bavi prevozom pasa.

Peticija

1. juna ove godine započeo je smrtonosni transport 8 pasa iz Moskve. Vlasnici pasa su bili državljani Rusije koji su se doselili u Srbiju. Avio kompanije nisu želele da prevezu njihove ljubimce pa su oni bili prisiljeni da ih do Srbije transportuju kopnenim putem.

Pročitajte i ovo: OVČARKA PRONAŠLA NAPUŠTENU BEBU – Nije se odvajala od novorođenčeta dok nisu došli spasioci.

Vozač Njegoš Bugarin, vlasnik kompanije Auto Extra za transport tereta i kućnih ljubimaca iz Rusije i zemalja Zajednice nezavisnih država preuzeo je obavezu da ovih 8 pasa preveze do Srbije. Kako navodi Екатерина Калюжная koja je pokrenula peticiju, do vlasnika pasa je stiglo samo dva psa i to u jako lošem stanju. Bili su dehidrirani, polusmrznuti i u stanju šoka.

Peticija

4. juna Njegoševa supruga je obavestila preostale vlasnike da su njihovi psi pobegli sa placa ispred kuće, navodno prateći „mešance iz azila“. Istog dana, veliki broj volontera je krenuo u potragu po Novom Sadu. Lepili su letke, raspitivali se, pretraživali deponije i kontejnere za otpad. Tokom potrage naišli su na svedoka koji je ispričao da je video Njegoša i još trojicu ljudi kako u kombi tovare leševe pasa. On je čak i napravio snimak unošenja leša jednog bernardinca!

Peticija

Taj snimak je postao važan dokaz na osnovu koga je već sutradan pokrenuta policijska istraga i krivični postupak za ubistvo i zlostavljanje životinja. I pored toga, Njegoš je nastavio da govori vlasnicima da su psi pobegli, nudio im novčanu nadoknadu kao i da im kupi nove štence. Ovo obmanjivanje je trajalo pune 2 nedelje.

Pročitajte i ovo: POČIVAJ U MIRU MIA!

Najzad, 18. juna Njegoš Bugarin se sam pojavio u policiji i dao izjavu da je psima dao neki preparat ali da se psi nisu probudili zbog vrućine! On je tada policiji pokazao i mesto na koje je bacio leševe životinja —  mešavinu psećih dlaka, mesa i kostiju koja je predata zoohigijeni, nakon čega su vlasnici identifikovali posmrtne ostatke. Telo jednog psa nikada nije pronađeno dok je jedno bilo bez glave.

Peticija

Екатерина Калюжная u pozivu za potpisivanje peticije kaže: „Izuzetno je važno da se postigne fer suđenje i pravedna kazna za Njegoša Bugarina jer on i dalje obavlja svoje nelegalno poslovanje — njegovi klijenti su se više puta žalili zbog pretnji, otvaranja paketa, povređenih ljubimaca (primerice, jedno štene je imalo krvavu dijareju), povećanje cene u vožnji.“

Peticija

Tražimo da se Njegoš Bugarin proglasi krivim za smrt šest pasa! Nije ispunio svoje obaveze kao prevoznik i mora da snosi zasluženu kaznu umesto da samo plati novčanu kaznu. To je čovek koji je prouzrokovao veliku nesreću za najmanje šest porodica, koje čak nisu dobile priliku za poslednji pozdrav svojim dragim ljubimcima. Nijedna životinja na svetu ne bi smela da ugine na tako stravičan način!“

Ako želite da pomognete da se zaustavi pakleni transport životinja potpišite peticiju na linku: change.org

Izvor:  Екатерина Калюжная i grupa građana doseljenika iz Rusije

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVČARKA PRONAŠLA NAPUŠTENU BEBU – Nije se odvajala od novorođenčeta dok nisu došli spasioci.
Sledeći tekstGRAD MAČAKA – Turska ponovo pokazala koliko voli mačke!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime