Naslovna VESTI PSI DA LI SU OVO PREDIZBORNA OBEĆANJA? Gradonačelnik PONOVO obećao GROBLJE ZA LJUBIMCE!

DA LI SU OVO PREDIZBORNA OBEĆANJA? Gradonačelnik PONOVO obećao GROBLJE ZA LJUBIMCE!

0
Gradonačelnik petface

Jedan od najtežih trenutaka svakog vlasnika, sigurni smo, jeste dana kada sa suzama u oku treba da kažu ZAUVEK ZBOGOM svom dugogodišnjem prijatelju!

Međutim, ono što Beograđane muči i u tim trenucima je ŠTA SA PSOM? Gde sahraniti životinju?

U Beogradu još ne postoji legalno i zvanično groblje za kućne ljubimce. Iako plan za izgradnju groblja na Novom Beogradu u bloku 51 postoji još od 1996. godine, do realizacije još nije došlo.

Gradonačelnik petface

Nakon inicijative stare skoro 20 godina Beograd bi, ako je verovati gradonačelniku Siniši Malom, mogao da dobije prvo groblje kućnih ljubimaca. OPET!

Kažemo OPET jer smo 2015. godine objavili vest da je gradonačelnik Beograda obećao groblje za ljubimce još tada.

SINIŠA MALI: „Beograd dobija groblje za kućne ljubimce u 2016. godini“!

– Imamo lokaciju, trenutno se radi projekat, tako da za obe investicije očekujem da će biti realizovane tokom naredne godine, rekao je on tada za Tanjug.

Gradonačelnik petface

Danas PONOVO gradonačelnik obećava – naredne godine biće izgrađeno prvo groblje za kućne ljubimce u prestonici.

Prvo groblje za kućne ljubimce IPAK u Novom Sadu?!

– Taj projekat će biti završen u nekoliko narednih sedmica, pa će u budžetu za 2018. godinu biti obezbeđena sredstva za izgradnju groblja za kućne ljubimce. Takođe se očekuje nabavka još pet-šest specijalizovanih vozila, kako bi zbrinjavanje pasa lutalica sa ulica Beograda bilo još bolje, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik petface

Direktor JKP „Veterina Beograd” Budimir Grubić istakao je će prvo groblje za kućne ljubimce biti na Bežanijskoj kosi, te da se za njegovom izgradnjom ukazala velika potreba, posebno posle velikih poplava u Obrenovcu.

NOVI SAD dobio prvi krematorijum za kućne ljubimce u Srbiji!

– Izgradnjom tog groblja vlasnici će moći da na dostojan i jeftin način sahrane svoje kućne ljubimce, čije grobno mesto će moći i da posete, kako se to radi u savremenom svetu, a ne da ih, kao do sada, sahranjuju po obodima grada, ukazao je Grubić.

Plan je da groblje ima oko 2.200 grobnih mesta, prostor za rozarijume i kolumbarijume, “vrt sećanja” za rasipanje pepela i spomen park namenjen za životinje iz zoo-vrta.

Kako prenosi portal novosti.rs, iako najavljeni za novembar ove godine, obećano je da će radovi na izgradnji započeti početkom naredne.

Prema poslednjim procenama, u Beogradu ima oko 200.000 kućnih ljubimaca koje vlasnici najčešće sahranjuju u dvorištima, gradskim parkovima ili šumama oko grada.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRALJEVO: Skandalozna odluka STUPA NA SNAGU, jer nadležni kažu da „NISMO DOBRO RAZUMELI“!
Sledeći tekstNakon 16 godina rada, Ministarstvo poljoprivrede ZATVARA OVAJ AZIL!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime