Naslovna VESTI PSI HAOS U LESKOVCU: Sukob dva psa uzburkao strasti ljubitelja pasa u Leskovcu

HAOS U LESKOVCU: Sukob dva psa uzburkao strasti ljubitelja pasa u Leskovcu

0
psi leskovac

Pre nekoliko dana je osvanula vest na Fejsbuk stranici Leskovačkog azila za pse da je došlo do sukoba dva psa u jednom Leskovačkom naselju. Naravno, nije trebalo mnogo da se vest raščuje i izazove brojne komentare. Nažalost, kako to obično biva, većina komentara je bila zasnovana na nepotpunim informacijama. Zato su bili i krajnje oprečni. A šta se zapravo dogodilo?

Iz jednog dvorišta je iz, za sada pod nejasnim okolnostima, izašao vlasnički pas rase Stafordski terijer i krenuo u obilazak kraja. Malo po malo, stigao je do susednog naselja u kome živi nekoliko uličnih pasa o kojima brinu stanovnici. Jedan od tih pasa je i Žuća. Čim su se ugledali, kod Žuće se, verovatno javio nagon da čuva svoju teritoriju i došlo je do veoma ozbiljnog sukoba. Pošto su ih prisebniji očevici razdvojili i pozvali radnike azila, staford je odveden u azil, a Žuća kod veterinara.

psi leskovac

Po informacijama sa Fejsbuka, Žuća je pretrpeo dosta ozbiljne povrede, ali se posle ukazane pomoći lepo oporavlja. Kako to obično biva, usledilo je mnoštvo poziva da se ovaj pas skloni sa ulice i da mu se nađe stalni dom. Istovremeno, ponovo je pokrenuta lavina osuda i kritika prema vlasnicima Stafordskih terijera i naravno same rase.

DRAGČE NIJE KRIV: Ovaj pas je zbog lažne prijave za ujed završio u ozloglašenom skloništu u Ovči!

O stafordu sve najgore, mada on je nasuprot svim pričama o ovim psima prošao mnogo gore u ovom sukobu. Na kraju, o tome svedoče i fotografije koje su objavljene. Marija Petković iz Leskovačkog azila za Petface kaže: „Kada smo psa doveli u azil, pružena mu je prva pomoć. Pre svega smo ga smirili, a potom proverili da li je obeležen kako bi saznali da li ima i ko mu je vlasnik“. I tada nastaje prava rašomonijada. Ispostavilo se da je ovaj pas registrovan na vlasnika iz Smedereva. On je psa prodao drugom vlasniku u Leskovac, a ovaj ustupio trećoj osobi, takođe iz Leskovca.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1
2
Prethodni tekstSPASENI U POSLEDNJI ČAS: 423 psa spaseno iz klanice u Kini
Sledeći tekstZAPLAKAO KADA JE VIDEO POTRESNU PORUKU ZAKAČENU ZA PSA:Pročitajte šta je pisalo.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime