Naslovna VESTI PSI SPASENI U POSLEDNJI ČAS: 423 psa spaseno iz klanice u Kini

SPASENI U POSLEDNJI ČAS: 423 psa spaseno iz klanice u Kini

0
spaseni psi u kini

PSI SPASENI IZ KLANICE: Ljubitelji životinja, vlasnici i aktivisti Humane Society International sa još nekim lokalnim organizacijama već neko vreme su sumnjali da u gradu Henan postoji ilegalna klanica pasa jer je prijavljen veliki broj nestalih pasa. Pošto su ceo slučaj prijavili lokalnoj policiji izvršena je detaljna istraga koja je dovela i do otkrivanja tačne lokacije klanice.

Posle zajedničke akcije policije i aktivista koji su pokrenuli celu istragu spašeno je 423 psa u mnogobrojnim kavezima koji su već bili spremni za ubijanje i preradu za jelo. Lokalni aktivisti i Humane Society International sad vrše dodatni pritisak na vlasti da se istraga proširi i uhapse organizatori i i vlasnici klanice koji su trenutno nepoznati. Takođe insistiraju da se svi pronađeni ljubimci ispitaju i utvrdi ko su im vlasnici. Posao identifikacije i vraćanja pasa vlasnicima je naravno ogroman.

spaseni psi u kini

VIDEO: Aktivisti spasili oko 600 pasa namenjenih za klanje!

Vendi Higins iz Humane Society International kaže: „Ovo je tipična priča za Kinu. Očajni vlasnici nestalih pasa koji traže svoje ljubimce, aktivacija udruženja za zaštitu životinja i pritisak na lokalne vlasti po pravilu otkrivaju pravi košmar ilegalne trgovine psima za ishranu. Trenutno je prerano reći za koliko pasa će se utvrditi da su ukradeni vlasnički. Potrudićemo se da sve takve vratimo, a da ostali nađu novi siguran dom.“

spaseni psi u kini

 

Kina OPET u pripremama za „festival mesa“: Oko 10 hiljada pasa i mačaka zarobljeno!

Nažalost, za 25 spašenih pasa je bilo potrebno obezbediti ozbiljnu veterinarsku pomoć zbog različitih zdravstvenih problema. Oni su prebačeni u veliki azil u Pekingu. Brigu o ostalim psima su preuzele lokalne organizacije za zaštitu životinja.

spaseni psi u kini

HOROR U ZADRU: Roj pčela ubio Ćira, kućnog ljubimca porodice Soldo!

Akcija spasavanja je sprovedena tokom epidemije Covid-19 koja je u Kini već bila povod da se uvedu važne izmene zakona. U gradu Šenzenu je potpuno zabranjeno konzumiranje psećeg mesa dok je na državnom nivou takođe došlo do promena. Nedavno su psi prebačeni iz grupe životinja koje se mogu uzgajati za ishranu u grupu kućnih ljubimaca što je znak da bi uz daljne napore aktivista moglo da dovede i do opšte zabrane upotrebe pasa u ishrani.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst„DOGTOR“: Ovaj pas „prikuplja“ pakete za negu medicinskim sestrama tokom epidemije Covid-19
Sledeći tekstHAOS U LESKOVCU: Sukob dva psa uzburkao strasti ljubitelja pasa u Leskovcu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime