Naslovna VESTI PSI STIGLA POTVRDA: Šampionke iz Palanke otrovane i to PUŽOMOROM!

STIGLA POTVRDA: Šampionke iz Palanke otrovane i to PUŽOMOROM!

1
pužomor petface

Meteladehid je glavni sastojak preparata koju koji se naziva pužomor, a koji služi za suzbijanje puževa u poljoprivredi. U zavisnosti od proizvođača pužomor može biti u roze i zeleno-tirkiznoj boji. Upravo ovaj sastojak je pronađen u rezlutatima toksikoloških analiza iz Minhena u telima uginulih Lili i Džesi!

Naime, kako je i naš portal preneo, u martu ove godine ljubimice porodice Kokotović – Lili i Džesi, višestruke internacionalne šampionke, inače majka i ćerka rase švajcarski beli ovčar – otrovane su i u najgorim rukama uginule su na rukama vlasnika Srđana.

SMEDEREVSKA PALANKA: Otrovane keruše Lili i Džesi – mama i ćerka šampionke!

pužomor petface

Srđan Kokotović, vlasnik tragično stradalih pasa, koje su ostvarile niz uspeha i osvojile veliki broj pehara i medalja, rekao je za MONDO da je ovim nalazima iz Minhena potrvđena njegova ranija sumnja – psi su ubijeni namerno!

On je podneo krivičnu prijavu policiji, a sada je i dopunio novim rezultatima toksikološke analize koja je rađena na Univerzitetu “Ludvig-Maksimilan”, odsek za Veterinarsku farmakologiju, toksikologiju i farmaciju u Minhenu.

pužomor petface

– Sada je sve u rukama policije i tužilaštva. Šta je bilo do mene, to sam i uradio, rekao je Kokotović koji se nada da će policija stati na put trovačima pasa.

Pročitajte još:
JOŠ JEDNO TROVANJE U BEOGRADU: „Danas je umro patuljasti šnaucer“!

Prva sumnja, kako je Srđan ispričao ranije, pala je na komšije koje su i pre nego je došao sa psima da živi u novu kuću, pokrenuli peticiju protiv njihovog dolaska i napisali izjavu u kojoj se bune što će tu dovesti pse, jer u blizini ima male dece “kojoj je potreban odmor, miran san, čist vazduh, a ne danonoćni lavež pasa i njihovih mladunaca, dlake u vazduhu, smrad od izmeta i samih pasa po prirodi”. 

Nakon što su njegove ljubimice uginule, Srđan je tela odneo na Veterinarski fakultet u Beogradu gde je utvrđeno da su psi otrovani nepoznatom supstancom, a u Nemačkoj je potvrđeno da je reč o trovanju „pužomorom”.

Pužomor je inače smrtonosan za pse, ali i druge životinje, može se naći u slobodnoj prodaji u poljoprivrednim apotekama širom Srbije, nije skup, odnosno lako se može nabaviti, bez ikakve provere i kontrole.

Izvor: MONDO
Foto: Facebook/Srđan Kokotović

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1 KOMENTAR

  1. JAKO SE RADUJEM ŠTO ĆE, NADAM SE, USKORO APOKALIPSA SVETA. LEPO KAŽE, BIL GEJTS, MNOGO NAS JE NA PLANETI.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.