Naslovna VESTI MAČKE VREDNO DIVLJENJA: ovaj čovek je od svoje kuće napravio igralište za mačke

VREDNO DIVLJENJA: ovaj čovek je od svoje kuće napravio igralište za mačke

0
igralište za mačke petface

igralište za mačke: Kada nekoga istinski i duboko volite, za njega vam ništa nije teško da uradite. Da bi ilustrovali ovaj primer, ispričaćemo vam priču o jednom gospodinu, koji je poslednjih 15 godina svog života posvetio jednom cilju – da njegove mačke budu srećne.

igralište za mačke petfaceGreg Kruger ima 49 godina i živi u Minesoti. Kao što rekosmo, on je poslednjih 15 godina posvetio adaptaciji svoje kuće, kako bi od nje, napravio sjajno igralište za svoje mačke. O svom hobiju kaže:

Ja jednostavno volim staze i putiće, a naravno i mačke. Jednostavno sam spojio ove dve strasti.

Pored neizmerne ljubavi koju gaji prema svojim ljubimicama, objašnjenje ovog njegovog poduhvata je i Aspergerov sindrom, koji mu je dijagnostifikovan. Naime, ovaj sindrom karakterišu između ostalog, i nedostaci u društvenoj interakciji, kao i intenzvna preokupacija određenom aktivnošću, odnosno abnormalna fokusiranost na neku temu ili predmet. I sam Greg tu tezu potvrđuje:

Očigledno, moja kuća ne bi izgledala ovako, da mi nije ustanovljen Aspergerov poremećaj. Čak iako nešto predugo traje, nije me briga, jer ako je u pitanju ono što ja volim da radim, čak i ne želim da to ikada prestane.

Gospodin Kruger ima 4 mačke, a ono što je on za njih uradio stvarno je nesvakidašnje i za svaku pohvalu. O posebnoj ljubavi, koju prema svojim mezimicama gaji, on kaže:

Rečeno je da sve mačke imaju Aspergerov sindrom. Tako da mislim da je jedan od razloga zbog kojeg ja toliko volim mačke,  u tome što ih pre svega dobro poznajem i razumem njihovu ličnost.

igralište za mačke petface
Kako igralište za mačke uopšte izgleda?! On je duž svih zidova u kući napravio putiće od drveta, a zidovi imaju isklesane rupe u raznim oblicima – od Čarlija Brauna, mačaka, plave ptice… Treba napomenuti da svaka prostorija, ima posebno i adekvatno osvetljenje. Gospodin Kruger je želeo da njegove mačke zaista uživaju u njegovom domu, da se igraju i da istražuju. Da bi doživeli kako ovo igralište zaista izgleda, predlažemo vam da odgledate i video snimak koji prati ovu priču.

igralište za mačke petface

Zaključak i nije potreban –  kada nekog stvarno voliš, bitna ti je njegova sreća. Ovaj čovek je zaista nedvosmisleno pokazao da mu je sreća njegovih ljubimica na prvom mestu.

Klikinite na fotografiju, radi uvećanja!

Video:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHrvatska: Nakon 4 dana staricu (78), koja boluje od demencije, pronašao pas!
Sledeći tekstNOVI DOKAZI: Zlatne ribice pomažu u borbi protiv dijabetesa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime